De ieri, vremea s-a inrautatit in zona montana. Au reaparut ninsorile puternice, temperaturile au mai scazut, astfel ca la acest sfarsit de saptamana se va putea schia pe majoritatea partiilor din tara. Pentru bucuresteni, vestile nu sunt prea bune.
De ieri, vremea s-a inrautatit in zona montana. Au reaparut ninsorile puternice, temperaturile au mai scazut, astfel ca la acest sfarsit de saptamana se va putea schia pe majoritatea partiilor din tara. Pentru bucuresteni, vestile nu sunt prea bune. Pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov este destul de putina zapada.

Romania nu mai scapa de frig si asta nu poate decat sa-i bucure pe iubitorii sporturilor de iarna. Administratorii partiilor au luat iarna in serios si au pregatit instalatiile de transport pe cablu.

MAI MULT. In Maramures se schiaza deja de saptamana trecuta, astfel ca la Cavnic se asteapta sa fie mare aglomeratie in acest week-end. "A mai nins marti si miercuri, astfel ca am fost nevoiti sa intram cu «ratracul» pe partie de vreo doua ori. O sa pornim si teleschiul de pe partia neagra", a declarat Cornel Poenar, administratorul domeniul Roata. Seara, cei care nu s-au saturat de zapada se pot muta pe partiile Icoana, acolo unde va functiona instalatia de nocturna. Pentru amatorii de ture lungi si coborari in mare viteza vor fi deschise partiile de la Suior si Mogosa. Ninsorile au cuprins si nordul extrem, astfel ca partia de la Borsa, cea mai buna din tara datorita gradului constant de inclinare, va fi deschisa si ea. "O nins cateva zile si am batut partia ca sa vina lumea la schi. Nu cred ca mai pleaca iarna, la cat de frig este acum. De acum si pana prin aprilie o sa tot schiem", a promis Gheorghe Malec, proprietarul telescaunului din statiunea maramureseana. De maine, la Vatra Dornei se va putea schia, dar va functiona numai baby-ski-ul de pe partia Parc 1. "Nu este atat de multa zapada incat sa pornim si celelalte doua teleschiuri", a precizat Doina Dranca, cea care administreaza impreuna cu sotul sau instalatiile de transport pe cablu din centrul statiunii bucovinene. In schimb, pe partia Dealul Negru nu se va schia, deoarece stratul de zapada nu este suficient de gros. Pe toate drumurile din judetul Suceava se circula in conditii de iarna. Nu au fost semnalate pro-bleme in trafic, iar echipele de deszapezire au imprastiat materiale antiderapante. Pe Valea Prahovei se poate schia doar la Azuga, acolo unde au fost puse in functiune si tunurile care produc zapada artificiala.


APUSENI. Cel mai gros strat de zapada (120 cm) nu este la Balea Lac, ci la Stana de Vale. Drumarii au curatat soseaua care face legatura cu orasul Beius pentru a permite accesul turistilor in statiune. La Arieseni au fost batute ambele partii, au fost imbunatatite instalatiile de nocturna, astfel ca la sfarsitul acestei saptamani turistii se pot distra in voie. E atat de multa zapada in Apuseni, incat se va schia pana si la Albac, localitate aflata tot pe Valea Ariesului. Tot in Carpatii Occidentali, dar la Muntele Mic, stratul masoara cel putin jumatate de metru si se pot face coborari din statiune pana la statia de jos a telescaunului. Acest lucru nu se intampla decat in iernile cu ninsori puternice. Zapada la fel de multa este si la Semenic, dar inca nu se stie daca "ratracul" isi va face aparitia pe partii pentru a imbunatati conditiile de schi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.