Presedintia precizeaza joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca statistica prezentata de seful statului miercuri seara, ca noua romani decedati in Italia, reprezinta de fapt cifra totala a cetatenilor agresati in Peninsula in perioada 30 oct
Presedintia precizeaza joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca statistica prezentata de seful statului miercuri seara, ca noua romani decedati in Italia, reprezinta de fapt cifra totala a cetatenilor agresati in Peninsula in perioada 30 octombrie - 14 noiembrie.

"Presedintele Traian Basescu regreta citarea eronata a unor informatii in cadrul emisiunii de la Realitatea TV. Incepand cu data de 28 august a.c. si pana in prezent, sapte cetateni romani au murit ca urmare a unor atacuri care au avut loc in Italia, in majoritatea cazurilor autorii fiind inca neidentificati", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Sursa citata mai arata ca presedintele a dorit in emisiunea respectiva sa se refere la faptul ca un numar de noua cetateni romani au fost victime ale unor incidente soldate cu doi morti, patru persoane ranite si trei persoane agresate in perioada 30 octombrie - 14 noiembrie.

Precizarile de la Cotroceni au loc pe fondul in care majoritatea publicatiilor l-au citat pe presedinte care sustinea ca noua romani au fost ucisi in noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a criticat, miercuri seara, la Realitatea TV, valul de xenofobie dupa incidentul de la Roma si a precizat ca le-a transmis ambasadorilor statelor membre UE ca Bucurestiul nu va accepta abuzurile impotriva cetatenilor sai, adaugand ca 9 romani au fost ucisi in Italia pe fondul tensiunilor. Potrivit presedintelui, dupa cazul Mailat, s-a ajuns la exagerari si la un sentiment de xenofobie, nu mai putin de 9 romani fiind ucisi in Italia, in luna noiembrie.

Seful statului a fost insa contrazis de un comunicat al Ministerului de Interne, din care rezulta ca doi romani au murit in ultima luna, iar alti patru au fost internati in spital in urma unor agresiuni petrecute dupa izbucnirea scandalului Mailat.

Dupa cum reiese din raportul Ministerului de Interne, in ultimele patru luni, 13 romani au fost agresati in Italia, iar sapte dintre ei au murit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.