Depozitul de la Jilava va fi cel mai important depozit al companieiGrupul Petrom a inceput lucrarile de constructie a unui depozit de carburanti in Bucuresti, proiect in valoare de 32 de milioane de euro, si intentioneaza sa aloce peste 200 de milioa
Depozitul de la Jilava va fi cel mai important depozit al companieiGrupul Petrom a inceput lucrarile de constructie a unui depozit de carburanti in Bucuresti, proiect in valoare de 32 de milioane de euro, si intentioneaza sa aloce peste 200 de milioane de euro pentru modernizarea retelei de depozitare.
"Avem o strategie clara de modernizare a depozitelor de carburanti, pentru care vom investi peste 200 de milioane de euro. Este important sa ne concentram atat asupra aprovizionarii in conditii de siguranta crescuta, cat si asupra impunerii unor standarde ridicate in ceea ce priveste reteaua de benzinarii", a declarat intr-un comunicat al companiei Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de marketing.
Depozitul de carburanti Jilava, din Bucuresti, va deveni cel mai important depozit al companiei si va deservi, alaturi de Capitala, judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman, se mentioneaza in comunicat.
Noua unitate va avea o capacitate totala de 27.000 de metri cubi si va detine cinci linii de incarcare pentru mai multe produse si o rampa de descarcare pentru 20 de vagoane, mai arata Petrom.
Totodata, depozitul va fi prevazut cu o unitate de recuperare a vaporilor, cu sistem de protectie impotriva incendiilor si control complet al activitatii.
"Constructia depozitului Jilava va costa circa 32 de milioane de euro. Am avut in vedere echiparea acestui depozit cu o serie de sisteme de siguranta, astfel incat sa indeplineasca toate normele Petrom si OMV, precum si cerintele Uniunii Europene", a adaugat Mayer.Finalizarea constructiei este estimata pentru 2009Depozitul Jilava va fi construit in locul altui depozit al companiei si va avea o suprafata de circa 74.000 de metri patrati. Finalizarea constructiei este estimata pentru luna martie a anului 2009, data pana la care va functiona vechiul depozit.
Proiectarea noului depozit si supervizarea sunt asigurate de ILF Consulting Engineers, iar constructia de firma Alpine Romania. Totodata, rezervoarele vor fi construite de firma Confind.
Petrom estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 1,693 miliarde lei, cu 25,9% mai mic decat cel din 2006 si o cifra de afaceri de 10,65 miliarde lei, redusa cu 18,5% fata de anul trecut, in principal din cauza inchiderii rafinariei Arpechim pentru revizie in luna aprilie si a posibilei reduceri a preturilor internationale ale petrolului.
Petrom a inregistrat anul trecut un profit net de 2,285 miliarde lei, cu 61% mai mare decat cel din 2005, ca urmare a cresterii preturilor produselor petroliere si gazelor, dar si a majorarii vanzarilor companiei. Petrom a incheiat anul 2006 cu profit net de 2,285 miliarde lei, si o cifra de afaceri de 13,078 miliarde lei.
Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001. Actionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, cu 51,01%. OMV a preluat participatia majoritara de la stat in anul 2004, printr-o tranzactie de 1,5 miliarde de euro, sub forma de achizitie directa de actiuni si majorare de capital.
Statul roman, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, detine un pachet de 20,63% din actiunile companiei, fiind urmat de Fondul Proprietatea - 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - 2,02% si actionarii de la bursa, care impart aproximativ 6% din titluri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.