Peste 35,5 milioane de americani au trait la limita saraciei si au suferit de foame in cursul anului 2006, fiind confruntati cu problema gasirii unei slujbe cu care sa se poata intretine, cifra ce a ramas constanta fata de anul 2005, conform un

Peste 35,5 milioane de americani au trait la limita saraciei si au suferit de foame in cursul anului 2006, fiind confruntati cu problema gasirii unei slujbe cu care sa se poata intretine, cifra ce a ramas constanta fata de anul 2005, conform unui comunicat al Departamentului american pentru Agricultura, informeaza Associated Press receptionata de Rompres. Conform acestui studiu mamele singure si copii acestora sunt cea mai importanta categorie sociala de risc de saracie extrema.  Cei 35,5 milioane de americani care au trait sub limita saraciei in 2006 reprezinta 12,1% din totalul populatiei, acestia trecand prin cel putin o perioada de timp in cursul acestui an in care nu au avut suficienti bani pentru a-si cumpara necesarul de alimente, conform studiului asupra foametei realizat anual de Departamentul pentru Agricultura. In cursul anului 2005, 35,1 milioane de persoane din America au suferit de foame. Aceste rezultate sunt totusi incurajatoare pentru autoritatile americane, ele semnaland doi ani consecutivi de scadere a numarului persoanelor care traiesc la limita saraciei, fata de o perioada anterioara de cinci ani in care acest numar se afla in crestere. Dintre cei 35,5 milioane de persoane care au suferit de foame in 2006, 11,1 milioane de americani au sustinut ca au avut o securitate alimentara foarte scazuta  - ceea ce inseamna ca au avut importante discontinuitati intre perioadele in care aveau ce pune pe masa si cele in care nu aveau bani pentru mancare. Spre exemplu, o treime dintre acesti 11,1 milioane de americani care au avut o securitate alimentara scazuta, au trecut prin situatii in care unul dintre adultii componenti ai familiei nu manca nimic toata ziua pentru ca ceilalti membri ai familiei sa aiba ce manca. Acest studiu este bazat pe datele adunate de Biroul american pentru Statistica si nu include persoanele fara un adapost stabil. Printre statele americane unde se inregistreaza cei mai mari indici de saracie in perioada 2004 - 2005 se numara Mississippi (18,1% din totalul populatiei traieste sub pragul saraciei); New Mexico (16,1%); Texas (15,9%) si South Carolina (14,7%).
  Dintre cei 35,5 milioane de americani care au trecut prin perioade de foamete in cursul anului trecut, nu mai putin de 12,6 milioane sunt copii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.