Fostul jucator de fotbal american O.J. Simpson va fi judecat pentru jaf armat si rapire, dupa 12 ani de la procesul in care a fost achitat pentru uciderea fostei sale sotii si a prietenului acesteia, a anuntat miercuri un judecator din Las Veg

Fostul jucator de fotbal american O.J. Simpson va fi judecat pentru jaf armat si rapire, dupa 12 ani de la procesul in care a fost achitat pentru uciderea fostei sale sotii si a prietenului acesteia, a anuntat miercuri un judecator din Las Vegas, relateaza AFP. Judecatorul Joe Bonaventure a anuntat aceasta decizie dupa o audiere preliminara de patru zile pentru a determina daca exista suficiente probe la dosar impotriva lui Simpson. Doi din complicii sai, Charles Ehrlich si Clarence Stewart, vor trebui sa compara la randul lor in fata judecatorului. Cei trei risca inchisoarea pe viata. Acuzarea sustine ca Simpson a patruns cu niste prieteni intr-o camera de hotel din Las Vegas (Nevada, vest) la 13   septembrie. Fosta glorie a fotbalului american, in varsta de 60 de ani, a incercat sa fure suveniruri personale de la niste colectionari. El a sustinut ca obiectele ii fusesera furate si ca nu vroia decat sa le recupereze. Alti trei complici ai lui Simpson, implicati in jaful armat, si-au recunoscut vinovatia in octombrie si au depus marturie impotriva fostului sportiv. Dupa un proces foarte mediatizat, O.J.Simpson a fost achitat in 1995 de acuzatia ca si-ar fi omorat fosta sotie, Nicole Brown Simpson, si pe iubitul acesteia, Ron Goldman. Un juriu californian l-a recunoscut ulterior responsabil  de moartea lor si l-a condamnat sa plateasca 33,5 milioane de dolari despagubiri si daune rudelor victimelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.