Numarul bolnavilor de diabet cu varste intre 8 si 18 ani a crescut intr-un singur an de la 1.000 de persoane la 2.000. In total, in Romania sunt 600.000 de mii de bolnavi de diabet, dar se estimeaza ca numarul real e mult mai mare, de peste un milion
Numarul bolnavilor de diabet cu varste intre 8 si 18 ani a crescut intr-un singur an de la 1.000 de persoane la 2.000. In total, in Romania sunt 600.000 de mii de bolnavi de diabet, dar se estimeaza ca numarul real e mult mai mare, de peste un milion, informeaza RealitateaTV. "Este alarmant, ca pana in prezent aceasta boala era a parintilor si a buncilor, nu a copiilor. Problema este ca diabetul a crescut odata cu obezitatea, care este unul dintre principalii factori care duc la aparitia acestei boli", spune prof. dr. Maria Mota. Dupa analizele facute prin programul de sanatate, cifrele la nivel national sunt ingrijoratoare, 24,5% din populatie este suspecta de diabet. In 2007 - la nivel mondial - conform statisticilor din Diabets Atlas Third Edition, s-au inregistrat 246 de milioane de persoane care sufera de diabet zaharat. Potrivit specialistilor, diabetul consuma peste 10% din bugetul de sanatate al unei tari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.