Actionarii companiei Morarit si Panificatie Baneasa din Bucuresti au aprobat divizarea firmei, urmand ca activitatea de productie si comercializare a pastelor, cea de morarit si cea de producere si vanzare a painii si a produselor de patiserie sa fie
Actionarii companiei Morarit si Panificatie Baneasa din Bucuresti au aprobat divizarea firmei, urmand ca activitatea de productie si comercializare a pastelor, cea de morarit si cea de producere si vanzare a painii si a produselor de patiserie sa fie gestionate de trei societati distincte, a informat Mediafax. Morarit si Panificatie Baneasa este una dintre cele mai importante firme din industria de panificatie, cu o cifra de afaceri anuala de circa 30 de milioane euro. Compania este controlata de Overseas Distribution, care detine peste 83,43% din capital si are o cifra de afaceri consolidata de peste 60 de milioane de euro anual. Actionarii Morarit si Panificatie Baneasa au aprobat in luna octombrie proiectul de divizare al companiei, iar in urma operatiunii, firma M.P. Baneasa Paste va prelua producerea si vanzarea pastelor, iar M.P. Baneasa Moara se va ocupa de morarit. Cele doua societati nou-infiintate vor prelua din patrimoniul Morarit si Panificatie Baneasa in special utilaje, dar si stocuri de materii prime, materiale, datorii aferente activelor, potrivit proiectului de divizare. Compania care se divizeaza, Morarit Panificatie Baneasa, isi va reduce capitalul cu 1,1 milioane lei, la circa 821.000 lei, in urma operatiunii. M.P. Baneasa Moara va avea un capital de 476.000 lei, iar capitalul social al M.P. Baneasa Paste va fi de aproape 625.000 lei, potrivit deciziei actionarilor, publicate in Monitorul Oficial. Cele doua companii vor avea acelasi actionar majoritar dupa divizare, respectiv Overseas Distribution, cu o participatie de 83,48% din capital. Decizia de divizare a fost luata pentru o mai buna gestionare a activitatilor firmei, fiecare dintre acestea avand caracteristici si necesitati de management diferite, se arata in proiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.