La interviul de angajare, 45,91 la suta dintre romani ar minti, in special in legatura cu aspectul calificarilor si aptitudinilor, al salariului actual sau al motivului demisionarii, se arata intr-un sondaj Neogen in randul utilizatorilor BestJobs.ro
La interviul de angajare, 45,91 la suta dintre romani ar minti, in special in legatura cu aspectul calificarilor si aptitudinilor, al salariului actual sau al motivului demisionarii, se arata intr-un sondaj Neogen in randul utilizatorilor BestJobs.ro.Majoritatea romanilor, respectiv 54,09%, sustine insa ca nu ar minti asupra acestor aspecte in cadrul unui interviu, in timp ce 24,15% dintre acestia ar "omite" motivele pentru care renunta la actualul loc de munca, iar alti 16,7% nu ar mentiona salariul real. Tot un procent mic, respectiv 5%, este prezentat de cei care ar minti referitor la calificarile si aptitudinile personale. "Faptul ca in prezent mijloacele de comunicare ne permit verificarea mai rapida a referintelor, ca putem folosi motoarele de cautare pentru detalii despre profilul candidatilor fac tot procesul de recrutare mai transparent", declara Oana Carstea - director de dezvoltare BestJobs.
Sondajul la intrebarea "Despre care aspect ati minti in cadrul unui interviu" a fost efectuat pe un esantion de 1500 de utilizatori BestJobs, in perioada 1-30 octombrie 2007.
Un alt sondaj, anterior, adresat de aceasta data companiilor, releva ca 61% dintre angajatori nu ar lua nici o masura, in timp ce 39% considera ca mincinosii trebuie concediati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.