MAE nu are niciun punct de vedere referitor la controversa aparuta intre ambasadorul SUA Nicolas Taubman, acuzat de presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu ca a obtinut postul prin practici corupte, si nu stie exact cine ar trebui sa exprime
MAE nu are niciun punct de vedere referitor la controversa aparuta intre ambasadorul SUA Nicolas Taubman, acuzat de presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu ca a obtinut postul prin practici corupte, si nu stie exact cine ar trebui sa exprime o pozitie in cazul in care Ambasada SUA o va cere.

"Deocamdata sa vedem daca ambasada va solicita un punct de vedere", a spus, joi, purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica.

"Nu stiu daca noua trebuie sa ne solicite sau demnitarului care a facut declaratia respectiva. Deocamdata nu are niciun rost sa speculam pe posibile actiuni", a adaugat acesta, refuzand sa faca alte comentarii asupra acestui subiect.

Ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman, a criticat dur joi, in cadrul conferintei "Societatea Civila: Perspective", Parlamentul Romaniei, precizand ca modificarile Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala transforma legea actuala intr-una proasta.

In replica, presedintele Camerei Depuattilor, Bogdan Olteanu, l-a acuzat pe Taubman, de coruptie pentru ca si-ar fi obtinut postul in urma sponsorizarii campaniei electorale a presedintelui George W. Bush, reactionand, astfel, la criticile oficialului adresate Parlamentului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.