Ministerul Afacerilor Externe a eliminat, de pe pagina sa de internet, Atentionarea cu cod galben pentru Italia a fost eliminata de site-ul de Internet al Ministerului Roman de Externe, informeaza Hotnews.ro. Pe site era prezentat decretul adoptat de
Ministerul Afacerilor Externe a eliminat, de pe pagina sa de internet, Atentionarea cu cod galben pentru Italia a fost eliminata de site-ul de Internet al Ministerului Roman de Externe, informeaza Hotnews.ro. Pe site era prezentat decretul adoptat de Guvernul de la Roma privind expulzarea unor cetateni comunitari considerati pericoulosi pentru siguranta tarii.

Mai mult, MAE a eliminat complet intreaga rubrica de atentionari cu cod galben in care, pe langa Italia, mai erau incluse Bulgaria, Costa Rica, Mexic si Iran.

Ministerul de Externe a pastrat in schimb rubrica de avertismente cu cod rosu, unde sunt mentionate, printre altele, Afganistan, Coasta de Fildes, Columbia, Etiopia, Irak sau Timorul de Est.

In rubrica cu fisele de tara in care sunt prezentate conditiile de calatorie din tarile cu potential turistic, MAE mentioneaza la Italia, printre altele, ca: "autoritatile italiene pot dispune indepartarea unui cetatean roman numai pentru motive de ordine publica, de siguranta sau de sanatate publica, precum si pe motive de comportament personal sau individual, precizeaza Hotnews.ro.

Termenul acordat cetateanului unui stat membru UE pentru a abandona teritoriul italian nu poate fi mai scurt de 15 zile, in cazul refuzarii acordarii sederii, si de 30 de zile, in cazul refuzarii prelungirii sederii sau masurii de indepartare de pe teritoriul Italiei".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.