In conditiile in care Marea Britanie a impus restrictii de acces pe piata muncii pentru cetatenii romani, aproape 6.000 de conationali au solicitat eliberarea certificatului de inregistrare ca lucrator independent. Pentru a lucra ca "self-employed wo
In conditiile in care Marea Britanie a impus restrictii de acces pe piata muncii pentru cetatenii romani, aproape 6.000 de conationali au solicitat eliberarea certificatului de inregistrare ca lucrator independent. Pentru a lucra ca "self-employed workers" nu este nevoie de obtinerea autorizatiei de munca, lucratorul avand posibilitatea, insa nu si obligatia, de a aplica pentru obtinerea cardului galben "yellow card", eliberat de catre Border and Immigration Ageny, structura a Home Office (Ministerul de Interne), proceduri care fac accesul mai facil pe piata muncii din Regat.
"Din sesizarile primite la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si informatiile de la atasatul pe probleme de munca de la Londra, reiese ca unii dintre agentii de ocupare care functioneaza in Romania si care mediaza pe spatiul Marii Britanii profita de necunoasterea legislatiei de solicitanti si se obliga, in cadrul contractului de mediere, sa le obtina contract de munca si autorizatie de munca, elemente care in situatia de fata nu sunt necesare", ne-a declarat Liliana Bogdan, director la Directia protectie pentru cetatenii romani care lucreaza in strainatate a ANOFM.
Companiile sau persoanele autorizate sa presteze servicii de consiliere in domeniul imigratiei si sederii in Marea Britanie sunt disponibile la adresa www.oisc.gov.uk.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.