Libra Bank a acordat in primele noua luni ale acestui an credite pe segmentul profesiilor liberale in valoare de 66 milioane de lei, ceea ce reprezinta o pondere de 33% din totalul portofoliului de credite al bancii, a declarat ieri directorul de cor
Libra Bank a acordat in primele noua luni ale acestui an credite pe segmentul profesiilor liberale in valoare de 66 milioane de lei, ceea ce reprezinta o pondere de 33% din totalul portofoliului de credite al bancii, a declarat ieri directorul de corporate al institutiei, Oana Stoenescu.
In ceea ce priveste cota de piata detinuta pe segmentul profesiilor liberale de fiecare categorie in parte, aceasta se ridica la 7,15% pentru creditele acordate medicilor, 5,7% pe segmentul avocatilor si de 2,6%, in medie, in privinta numarului total al notarilor si farmacistilor la nivel national.
Incepand cu luna noiembrie, Libra Bank a venit in sprijinul liberprofesionistilor cu o noua grila de creditare. Astfel, a fost majorata perioada maxima posibila de rambursare, pana la 25 de ani, la creditele pentru cheltuieli curente si creditele pentru investitii, destinate cabinetelor medicale, stomatologice si veterinare, cabinetelor de avocatura, birourilor notariale si de executori judecatoresti, cabinetelor de contabilitate si birourilor de arhitectura.
Totodata, a crescut perioada maxima posibila de rambursare, pana la 14 ani, la creditul pentru activitate curenta sau investitii destinat farmaciilor. In plus, a scazut cu 2,4% dobanda la creditele pentru profesii liberale, in lei, garantate cu ipoteca si cu 1,4% dobanda la creditele garantate cu bilet la ordin sau gaj pe aceleasi segmente. Comisionul de acordare este acum de 0% pentru toate aceste tipuri de imprumuturi. Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings, care are investitii in valoare de 300 milioane dolari in Romania si de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est. Activele Libra Bank au crescut cu 20,5% in prima jumatate a acestui an fata de perioada echivalenta a anului trecut pana la 670 milioane lei, iar profitul net al bancii a fost de 411.901 lei in primul semestru din 2007, arata datele publicate de banca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.