Miliardarii rusi s-au plictisit de mult de petrecerile cu caviar si rauri de sampanie scumpa, de chefurile din avioane, yachturi, vile si castele. Nu le mai place nici sa se duca la ski cu elicopterele personale, pentru ca acum a aparut o noua moda,
Miliardarii rusi s-au plictisit de mult de petrecerile cu caviar si rauri de sampanie scumpa, de chefurile din avioane, yachturi, vile si castele. Nu le mai place nici sa se duca la ski cu elicopterele personale, pentru ca acum a aparut o noua moda, ciudata pentru unii, dar suficient de scumpa ca sa para "cool".
Mai multi miliardari rusi, plictisiti de distractiile obisnuite, sunt gata sa plateasca bani buni pentru a se transforma - pentru doar o zi - intr-un vagabond la Paris sau vatman la Geneva. Mai exista si alte oferte "exotice": chelner, sofer de taxi sau chiar prostituata. Pentru milionarii nostalgici, exista posibilitatea amenajarii unui "razboi" cu soldatei de jucarie.
Potrivit revistei germane "Der Spiegel", exista putine lucruri care-i mobilizeaza pe bogatasii Rusiei.
Plictisiti deja de luxul orbitor in care se scalda zi de zi, acestia platesc sume enorme pentru a fi o zi vagabonzi sau cantareti ambulanti, sau pentru a reconstitui campaniile lui Alexandru cel Mare.
Presedintele companiei rusesti Planet Bowling, Alexander Sorokin, este unul dintre bogatasii care sunt cunoscuti pentru excentricitatile lor. O data si-a celebrat ziua de nastere pe o motocicleta, cu care a mers cu 200 km/h.
Altadata a decis ca vrea sa organizeze o petrecere unica: impreuna cu mai multi prieteni a mers cu caii in desertul Gobi, pentru a reconstitui drumul lui Gingis Han.
Alexander Sorokin este de parere ca toate companiile de entertainment ofera distractii care pe el nu-l atrag, il plictisesc. A incercat orice: de la scufundari si pana la ski din elicopter.
Ideea de a merge pe urmele lui Gingis Han i s-a parut chiar atractiva, unii afirmand ca pentru Sorokin, diamantele au mai putina valoare decat un moment de neuitat.
Se pare ca viata miliardarilor rusi este plina de stres, astfel incat ei prefera sa se relaxeze cu doze puternice de adrenalina, in aventuri riscante si uneori alegand sa se "joace" de-a marinarii, pescarii sau alte meserii grele, obisnuite.
Directorul unei companii de evenimente, Mihail Gorshikhin, a declarat ca distractiile miliardarilor au devenit mai mult decat originale.
In cercurile celor bogati din Rusia a devenit un lucru de-a dreptul banal sa invite 150 de persoane la bordul unui avion pentru a merge intr-un loc secret pentru o petrecere de pomina. Un astfel de eveniment costa in jur de jumatate de milion de dolari si, cu toate astea, tot si-a pierdut din popularitate printre miliardarii rusi.
Manageri de prima mana, deputati sau oficiali de cel mai inalt rang, impreuna cu sotiile lor, platesc peste sapte mii de dolari pe noapte pentru a se preface ca sunt chelnerite, soferi de taxi sau vagabonzi prin Moscova, a dezvaluit psihologul Serghei Knyazev, fondatorul unei companii care organizeaza distractii neobisnuite pentru cei bogati. Knyazev a mai declarat ca si rolul de prostituata pentru o noapte este foarte popular printre sotiile miliardarilor rusi.
Organizatorii unor astfel de distractii unice au povestit ca este foarte importanta intr-o astfel de afacere confidentialitatea pe care o asigura clientilor lor, ceea ce nu este tot timpul o sarcina foarte usoara.
Aceste jocuri "de-a viata" sunt foarte delicate si pot fi uneori chiar periculoase, a declarat Serghei Knyazev care povesteste ca miliardarii cred ca a fi vagabond, cantaret ambulant sau chiar prostituata in Europa e mai interesant decat a te juca astfel in Rusia.
Si alti organizatori de astfel de evenimente bizare se declara uluiti de unele cereri ale clientilor lor. Ei au povestit ca miliardari care platesc pentru camere de hotel de cinci stele cate 25.000 de euro pe noapte aleg uneori sa locuiasca in anonimat cele mai mizere sate din Afganistan, numai pentru a reconstitui traseul lui Alexandru cel Mare.
Doi rusi bogati - Eduard, de 38 de ani, si prietenul sau Georgy, de 45 de ani - si-au format armate din soldati de jucarie pentru a reconstitui campaniile de razboi ale lui Napoleon. Ei si-au organizat bataliile chiar la Ministerul Apararii din Moscova, pentru a fi indrumati de consilieri militari. In finalul bataliilor, falsul Napoleon a schimbat istoria, a castigat batalia de la Waterloo, iar celalalt a fost invins la Borodino. Ambii comandanti de armate au platit pentru distractia lor cu soldatei cate 28.000 de euro fiecare! (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.