Este tot mai evident ca, alergand dupa cai verzi pe pereti, de genul asasinilor Camora care pandesc romani la colt de strada, politistii italieni au pierdut - pentru mult timp - secretele pe care le ascunde Cristian Iota, suspectul martor al asasina
Este tot mai evident ca, alergand dupa cai verzi pe pereti, de genul asasinilor Camora care pandesc romani la colt de strada, politistii italieni au pierdut - pentru mult timp - secretele pe care le ascunde Cristian Iota, suspectul martor al asasinarii lui Marian Nazian Buzatu, romanul impuscat pe strada G. Palazzi din Castel Volturno. Iota s-a intors in tara, inainte ca politia italiana sa-l chestioneze asa cum trebuie. Din pacate, in spatele acestei „scapari“ se afla si faptul ca politia italiana nu a fost informata asupra prea diverselor declaratii pe care Iota le-a dat asupra acestui eveniment. Este adevarat, insa, ca aceasta variatie de descrieri puteau sa o afle italienii si singuri, audiind femeile din anturajul din Italia al lui Marian Buzatu. Mama victimei, daca ar fi fost audiata temeinic, ar fi spus ca a auzit de la prietenul fiului sau ucis cel putin doua variante asupra incidentului din strada. O colega de serviciu a mamei victimei ar fi depus si ea marturie asupra faptului ca, cu doua ore inainte de raportarea incidentului la politie, Cristian Iota o sunase si ii spusese ca lui Marian Buzatu i s-a facut rau si a cazut in st rada.
Din pacate, insa, aceste variatii de descrieri erau cunoscute si de cativa oficiali romani, care stiau ca, in aceeasi zi de sambata, Cristian Iota spusese politiei italiene ca in Buzatu s-a tras dintr-o masina, dar in tara sunase sa spuna ca nu a vazut momentul impuscarii prietenului sau, pentru ca intrase la o toaleta. Se pare ca resortul interior al necomunicarii acestei constatari catre politia italiana este evitarea impactului diplomatic pe care l-ar fi avut ridicarea de suspiciuni asupra inca unui roman ca a comis o crima in Italia. Din pacate pentru cei care au gandit asa, impactul este si mai mare daca acea persoana este acum disparuta.
Ce-l determina pe Cristian Iota sa minta? De ce sa povestesti diverse variante ale unui eveniment verificabil? Mai este o intrebare: Politia italiana a pierdut printre degete suspectul intr-un caz de crima sau un martor important care i-ar fi putut ajuta sa afle adevarul? Raspunsul il intuiti si dumneavoastra.

(Lidia Popeanga-Mitchievici, Alecu Racoviceanu)

Misterul in cazul tanarului impuscat in Italia este departe de a fi deslusit. Dimpotriva, numeroasele variante relatate de catre singurul martor existent la locul crimei baga in ceata atat autoritatile, cat si rudele victimei, care nu mai stiu ce sa creada.

Cristian Iota, martorul ocular al celor intamplate in Italia, a ajuns in Romania, insa este de negasit. Sora sa a marturisit ca acesta a ajuns acasa, insa la scurt timp Cristian a anuntat ca pleaca la un prieten pentru a se odihni. Tot ea a tinut sa ne spuna ca fratele sau a venit din Italia foarte suparat si ca nu doreste sa vorbeasca cu nimeni despre cele intamplate acolo.
Rudele romanului impuscat in Italia au incercat, ieri, disperate sa ia legatura cu prietenul victimei, Cristian Iota, cel care s-a aflat la fata locului in momentul tragediei, insa fara niciun folos.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.