Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) arata, intr-un raport dat publicitatii joi la Viena, ca Iranul a facut 'progrese substantiale' in ceea ce priveste natura si dimensiunea programului sau nuclear controversat, dar aceste progrese su
Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) arata, intr-un raport dat publicitatii joi la Viena, ca Iranul a facut 'progrese substantiale' in ceea ce priveste natura si dimensiunea programului sau nuclear controversat, dar aceste progrese sunt insuficiente, informeaza Rompres.
'Iranul a oferit suficient acces (la instalatiile sale nucleare), a raspuns la timp la intrebari si a furnizat clarificari privind problemele ridicate ' in contextul programului de lucru convenit intre Teheran si AIEA pentru dosarul nuclear iranian, se arata in raport. 'Totusi cooperarea a fost mai degraba reactiva decat dinamica' , a apreciat AIEA care subliniaza faptul ca Teheranul nu a adopta suficiente masuri.
'Cum am declarat anterior, cooperarea totala si transparenta a Iranului este indispensabila pentru punerea in aplicare completa si rapida a acestui program de lucru', se arata in raport.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.