Un complet al Curtii de Apel Timisoara, format din trei magistrati, care avea de judecat o banala cerere de faliment, a produs in urma cu o luna o sentinta halucinanta. Judecatorii Florin Motiu, Anca Buta si Petruta Micu au incurcat datornicul cu un
Un complet al Curtii de Apel Timisoara, format din trei magistrati, care avea de judecat o banala cerere de faliment, a produs in urma cu o luna o sentinta halucinanta. Judecatorii Florin Motiu, Anca Buta si Petruta Micu au incurcat datornicul cu unul dintre creditori. Acesta din urma a fost obligat de instanta sa plateasca aproximativ 45 de miliarde de lei vechi in contul unor datorii facute de fostul sau chirias. Culmea, creditorul SC Hercules SA Baile Herculane avea si el de recuperat bani de la datornicul SC Grand Minerva Hotel 2002 SRL. Dupa hotararea Curtii de Apel, acum ar trebui sa-i plateasca toate restantele!

Situatia la care s-a ajuns acum la Timisoara se datoreaza unui sir de procese inceput cu aproape 6 ani in urma. Firma Grand Minerva Hotel 2002 SRL avea un contract de inchiriere pentru hotelul Minerva din Baile Herculane. Pentru ca se intelesesera cu fostii directori de la stat, patronii sereleului plateau o chirie infima pentru dreptul de administrare a acestui activ: 30 de milioane de lei vechi. Pe perioada cat a stat in hotel, firma Grand Minerva a cumparat mai multe bunuri pentru dotarea acestui activ, inclusiv aere conditionate pe ntru fiecare camera. Din cauza ca afacerile le mergeau prost, cei de la Grand Minerva nu au mai platit nici aerele conditionate montate si nici restul investitiilor.

Privatizarea a schimbat regula jocului
In momentul privatizarii companiei SC Hercules SA Baile Herculane, firma-mama ce avea in patrimoniu si hotelul Minerva, noii proprietari au denuntat contractul pagubos de inchiriere, in valoare de 30 de milioane pe luna. Procesul de scoatere a firmei Grand Minerva din hotel a fost insa unul de durata. Dupa 2 ani de procese si de somatii, SC Hercules SA a reusit sa evacueze chiriasii mosteniti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.