Anul 2004. Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu. Copresedintii Aliantei Dreptate si Adevar. Liderii PD, respectiv PNL. Girantii electorali si morali ai candidatului la prezidentiale Traian Basescu. Promisiunile curgeau valuri, valuri. Raurile de sampa
Anul 2004. Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu. Copresedintii Aliantei Dreptate si Adevar. Liderii PD, respectiv PNL. Girantii electorali si morali ai candidatului la prezidentiale Traian Basescu. Promisiunile curgeau valuri, valuri. Raurile de sampanie si demagogie, asemenea.
Electoratul a picat in plasa celor care au garantat ca romanii vor trai bine. Sutele de fotografii in care cei trei isi ridicau mainile in semnul victoriei au ramas amintire. O amintire de cosmar daca luam in calcul faptul ca promisiunile au disparut, iar locul acestora a fost luat de scandaluri.
Romania a devenit un camp de batalie in care cei care au promis ca populatia va trai mai bine, au calcat pentru propria suprematie, totul, efectiv totul in picioare. Tariceanu, Boc si Basescu s-au despartit. Interesele nu coincideau.

Anul 2004. Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu. Copresedintii Aliantei Dreptate si Adevar. Liderii PD, respectiv PNL. Girantii electorali si morali ai candidatului la prezidentiale Traian Basescu. Promisiunile curgeau valuri, valuri. Raurile de sampanie si demagogie, asemenea. Electoratul a picat in plasa celor care au garantat ca romanii vor trai bine. Sutele de fotografii in care cei trei isi ridicau mainile in semnul victoriei au ramas amintire. O amintire de cosmar, daca luam in calcul faptul ca promisiunile au disparut, iar locul acestora a fost luat de scandaluri. Romania a devenit un camp de batalie in care cei care au promis ca populatia va trai mai bine, au calcat pentru propria suprematie, totul, efectiv totul in picioare. Tariceanu, Boc si Basescu s-au despartit. Interesele nu coincideau. Fiecare se gandea la el si la clica sa inainte de a se gandi la... Romania. Interesul national a devenit un simplu cliseu electoral. Presedintele-jucator a calcat totul in picioare, dar, la fel de vinovati sunt si cei care au... girat. Emil Boc, pe de-o parte este vinovat de vasalitatea greu de admis si de inteles a unui partid pe care, teoretic il conduce, aflat mai mult de doi ani la guvernare si care nu numai ca a inchis ochii, dar chiar a sustinut neconditionat toate proiectele politice marca Traian Basescu. Sa fii alaturi in lupta politica de cel care a fost ani de-a randul liderul PD este un aspect, iar sa asisti de o pasivitate inconstienta in fata scandalurilor care au aruncat Romania in haos este cu totul altceva. Boc, Videanu, Blaga si ceilalti lideri democrati sunt mai datori poporului roman, decat vremelnicului locatar de la Cotroceni. Indiferent de zestrea electorala pe care ti-o poate adduce Traian Basescu, ca partid, ca lider politic esti dator sa spui "Stop" atunci cand observi evidente derapaje constitutionale. Pe de alta parte, se afla presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. Orgolios, infatuat si disperat dupa Putere, liderul liberal a intrat in jocul politic "murdar" al presedintelui Basescu, tragand guvernul si populatia dupa el. Consecintele, extrem de grave, au fost trecute la capitolul "si altele" in contextul in care , ca mai in toate cazurile, orgoliile au primat. Obsesia de a ramane la Putere si de a administra lovitura de gratie celuilalt a facut din scena politica un camp de batalie, in care singura care pierde este populatia. Varful de lance al unei guvernari mediocre, Tariceanu si-a dovedit cu varf si indesat limitele ca om politic. Insa, in loc sa stea cu privirea plecata in fata alegatorilor, Boc si Tariceanu au tupeul nu numai de a continua "razboiul", dar de a cere si un nou mandat. Tupeul a inundat din nou scena politica. Alegatorii trebuie, macar in al doisprezecea ceas, sa ia " taurul" de coarne si sa dea cu ei de pamant. Mincinosii, demagogii, tupeistii.... Afara din Parlament si de pe scena politica!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.