>> Intrarea fondurilor de investitii in Gecad Technologies urca valoarea companiei la 17 milioane de euro.

>> Obiectivul final al firmei este listarea pe piata de capital, cel mai probabil pe Bursa de Valori Bucuresti.

>> Oferta
>> Intrarea fondurilor de investitii in Gecad Technologies urca valoarea companiei la 17 milioane de euro.

>> Obiectivul final al firmei este listarea pe piata de capital, cel mai probabil pe Bursa de Valori Bucuresti.

>> Oferta a fost suprasubscrisa, un numar de 25 de entitati aratandu-se interesate sa investeasca in firma romaneasca.

Un consortiu din care fac parte fondurile de investitii americane Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III, finantat partial de liderul mondial al echipamentelor de retea, a decis sa investeasca doua milioane de euro in Gecad Technologies, producatorul solutiei romanesti de mesagerie electronica Axigen. Investitia este echivalenta cu 11,76% din actiunile companiei si reprezinta o majorare de capital, nu o simpla cumparare de actiuni, dupa cum a tinut sa precizeze Radu Georgescu, presedintele Gecad Group. "Aceasta este prima investitie in Axigen si are ca obiectiv final listarea la bursa, a adaugat el. Obiectivul nostru este ca Axigen sa devina cea mai importanta solutie de mesagerie la nivel global." Axigen este singurul produs romanesc de tip server, iar interesul pe care acesta l-a trezit investitorilor de prima mana de pe piata mondiala dovedeste faptul ca o companie autohtona poate fi apreciata si pentru valoarea tehnologiei create, nu numai pentru numele ei, a mai spus presedintele Gecad.

De la startup la afacere globala
Practic, la numai doi ani de la lansarea acestei companii de la stadiul de startup valoarea ei a ajuns la 17 milioane de euro si s-a transformat intr-o afacere globala ce opereaza prin intermediul a peste 100 de parteneri si 9.000 de clienti din intreaga lume, ce deservesc peste cinci milioane de utilizatori finali (din care 10% sunt din Romania). Acum, aceasta afacere intra intr-o noua etapa, fiind angrenata in acelasi tip de mecanism care produce companii precum Google sau Skype, au mai aratat reprezentantii Gecad. In acest sens, Axigen va urmari un moment oportun pentru listarea pe piata de capital, cel mai probabil la Bursa de Valori Bucuresti. "Companiile IT urca pe piata de capital, chiar daca economiile stagneaza, a spus Radu Georgescu. Vom analiza oportunitatea listarii la bursa, nu cred ca va fi mai repede de sase luni, dar nici mai tarziu de doi ani. si chiar daca am putea lua in considerare si variantele de listare la Londra sau New York, cred ca economia si bursa din Romania au nevoie de povesti de succes, asa ca vom opta pentru BVB", a spus oficialul Gecad.

In total, sapte investitori
Din consortiul care a investit in compania romaneasca, pe langa fondurile Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III, fac parte si mai multi investitori individuali, oameni de afaceri americani interesati de industria IT. "In consortiu sunt sapte entitati, insa s-au aratat interesate, in total, 25, dintre acestea multe dorind sa investeasca cate doua milioane de euro. Oferta noastra a fost suprasubscrisa si am ales investitorii pe care i-am considerat cei mai potriviti, care sa contribuie nu doar cu bani, ci si cu cunostinte si retele de parteneri", a adaugat presedintele comitetului director al companiei. Astfel, in comitetul director al companiei a fost numit in functia de director reprezentantul consortiului de investitori, Ted Cominos, partener la fondul de investitii Ethemba Capital si fost coordonator pentru preluarea de catre Microsoft a solutiei de securitate antivirus Rav de la Gecad. "Am ales Axigen pentru aceasta investitie datorita potentialului de dezvoltare pe care il are", a spus Cominos si a adaugat ca, pe langa compania romaneasca, consortiul a mai investit in industria IT.

PIATA DE CAPITAL
>> Trei companii vor sa se listeze

Anuntul Gecad potrivit caruia intentioneaza sa se listeze Bursa de Valori Bucuresti completeaza lista de companii romanesti de IT dornice sa se finanteze din piata de capital. Anterior declaratiei de intentie facute ieri de Gecad, inca doua nume cunoscute din industrie au dezvaluit ca sunt interesate de listare - grupul Genesys si BitDefender (din cadrul grupului Softwin). "Credem ca, in cazul nostru, acest lucru se va intampla la sfarsitul anului 2008 sau inceputul lui 2009, a declarat Cosmin Mares, PR manager al Softwin. Suntem insa in plin proces de analiza a locului unde vom face oferta de subscriere a actiunilor. Nu excludem Bursa de Valori Bucuresti dar, in acest caz, este posibil sa optam pentru o oferta secundara." Prima companie de IT&C care sa se listeze la Bursa ar putea deveni Genesys, care a anuntat ca analizeaza iesirea pe piata de capital in prima jumatate a anului 2008. "Dupa ce treci de 50 de milioane de dolari ( 34 milioane de euro), te gandesti la o listare, iar anul viitor credem ca vom depasi aceasta suma, a declarat Sorin Baltag, fondatorul si directorul grupului Genesys."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.