Liderul grupului parlamentar din Senat al PRM, Gheorghe Funar, i-a adresat o scrisoare ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, prin care ii solicita acestuia sa dispuna masurile legale pentru a stopa fraudarea alegerilor pe
Liderul grupului parlamentar din Senat al PRM, Gheorghe Funar, i-a adresat o scrisoare ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, prin care ii solicita acestuia sa dispuna masurile legale pentru a stopa fraudarea alegerilor pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie. "Se stie ca, la alegerile pentru Parlamentul European, care au avut loc in tarile ce au aderat la Uniunea Europeana in penultimul val, prezenta la vot a electoratului a fost intre 20 si 48 la suta. (...) In vederea respectarii prevederilor legale, sunt nevoit sa va solicit sa dispuneti masurile legale menite a impiedica turismul electoral. Conform prevederilor Legii 33/2007, Legii 373/2004, si Legii 3/2000, cei care voteaza de mai multe ori savarsesc infractiuni sanctionabile. (...) In acest context, va solicit sa adresati un apel catre alegatori, care sa fie repetat pana in data de 23 noiembrie la studiourile publice de radio si televiziune", se arata in scrisoarea emisa de Funar."Va solicit, domnule ministru, ca in colaborare cu SRI sa actionati, in ziua de 25 noiembrie 2007, pentru depistarea si identificarea participantilor la turismul electoral, a cetatenilor organizati si ajutati sa se deplaseze dintr-o sectie de votare in alta, spre a vota de doua sau mai multe ori", se arata in solicitarea adresata de Funar ministrului Internelor, Cristian David. Senatorul PRM Gheorghe Funar a mai solicitat MIRA sa colaboreze cu Serviciul Roman de Informatii (SRI) si sa ceara sprijinul populatiei pentru prevenirea eventualei fraudari a alegerilor din 25 noiembrie. "Va solicit, domnule ministru, ca in colaborare cu SRI sa actionati, in ziua de 25 noiembrie 2007, pentru depistarea si identificarea participantilor la turismul electoral, a cetatenilor organizati si ajutati sa se deplaseze dintr-o sectie de votare in alta spre a vota de doua sau mai multe ori", se arata in solicitarea adresata de Funar ministrului Internelor, Cristian David.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.