Nu mai putin de 72 de blocuri din Piatra Neamt nu au caldura de la sistemul public nici in acest moment, din cauza proastei gestionari a situatiei din partea furnizorului Aqua Calor. Termoficarea celor 72 de blocuri a ramas suspendata intre sistemul
Nu mai putin de 72 de blocuri din Piatra Neamt nu au caldura de la sistemul public nici in acest moment, din cauza proastei gestionari a situatiei din partea furnizorului Aqua Calor. Termoficarea celor 72 de blocuri a ramas suspendata intre sistemul nou, pe de o parte, bazat pe centrale termice de scara si de bloc amplasate in containere si sistemul vechi, pe de alta parte, bazat pe centrale termice de cvartal. Conform E-on Gaz, de la Aqua Calor, societatea Consiliului Local care trebuia sa puna in functiune noul sistem, nu a fost primita nici acum documentatia necesara furnizarii gazului metan pentru 39 de centrale termice "Lipsesc proiectele tehnice pentru racordarea la sistemul de distributie a gazelor naturale la un numar total de 39 de centrale termice", se arata intr-un comunicat semnat de Departamentul Relatii Publice si Comunicare al E.on Gaz.
O explicatie pentru lipsa de interes: noul sistem de termoficare sa intre in functiune eficient ar fi si faptul ca Aqua Calor trebuie sa puna in functiune centralele termice din containere, dar apoi trebuie sa le predea unei alte societati a Consiliului Local, Locato, care, practic, ii ia obiectul de activitate. Dupa ce a asteptat gazul la centrale pana a venit gerul, fara sa faca minimul efort de a trimite aceste proiecte tehnice spre aprobare, Aqua Calor s-a hotarat sa reporneasca vechile centrale de cvartal, mai ales ca au inceput sa apara reclamatii si la Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Oficiu care s-a spalat pe maini si a spus ca cetateanul poate sa inghete de frig in apartament cat vrea Aqua Calor, pentru ca nu are cum sa il oblige sa furnizeze agent termic.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.