>> CGMB va stabili ordinea de prioritati pentru acordarea locuintelor sociale cumparate de PMB.

>> Case vor primi expropriatii pentru cauza de utilitate publica, cei evacuati
din centrul istoric si din imobilele in consolidare.
>> CGMB va stabili ordinea de prioritati pentru acordarea locuintelor sociale cumparate de PMB.

>> Case vor primi expropriatii pentru cauza de utilitate publica, cei evacuati
din centrul istoric si din imobilele in consolidare.

>> Consiliul Local al sectorului 3 va face repartizarea locuintelor pentru locuitorii din centrul istoric.

Ordinea de prioritati pe baza careia se vor repartiza locuintele achizitionate de municipalitate va fi discutata astazi la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Primii care vor beneficia de case de la primarie vor fi bucurestenii expropriati pentru cauza de utilitate publica. Este vorba despre persoanele care au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele pentru a face loc desfasurarii proiectelor primariei, cum ar fi Pasajul Basarab.
In primavara acestui an, Primaria Capitalei a cumparat 186 de apartamente in trei blocuri noi pentru a le repartiza persoanelor ramase fara casa.

Cine poate primi casa de la PMB?
Locuintele achizitionate deja de primarie si cele care urmeaza sa fie cumparate vor fi distribuite anumitor categorii de cetateni care au ramas fara casa. Edilii au stabilit ordinea de prioritati printr-un proiect de hotarare care urmeaza sa fie supus aprobarii CGMB la sedinta de astazi. Primii pe lista de prioritati vor fi cei expropriati pentru cauza de utilitate publica.
Primaria Capitalei are in desfasurare mai multe proiecte, printre care Pasajul Basarab si construirea unei noi artere care va lega Piata Victoriei de zona viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului, pentru care sunt necesare exproprieri. In urma acestora, mai multi bucuresteni raman fara case, iar primaria se angajeaza sa le asigure locuinte sociale. Celor aflati in aceasta situatie li se vor repartiza case de catre o comisie constituita la nivelul municipiului Bucuresti. Urmatorii in ordinea prioritatilor sunt cei evacuati din zona-pilot a centrului istoric care este afectata de lucrari de reabilitare. In acest caz, pe baza unei dispozitii a primarului general, locuintele vor fi transmise Consiliului Local al Sectorului 3 pentru a le repartiza.
Pentru evacuatii din imobilele in consolidare
Persoanele care locuiesc in imobile aflate in consolidare ocupa pozitia a treia pe lista de prioritati si vor primi locuinte sociale de la comisia constituita la nivelul Capitalei. Urmatorii pe lista sunt bucurestenii evacuati din casele nationalizate care au fost retrocedate fostilor proprietari. Chiriasii evacuati vor primi locuinte de la primariile de sector, dupa ce acestea le vor fi transferate de la Primaria Capitalei.


DEJA CUMPARATE
>> Apartamente
Primaria Capitalei a cumparat, in aceasta primavara, 186 de locuinte, prin negociere directa cu firmele de constructii. Apartamentele sunt situate in trei blocuri nou-construite pe soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 16, sector 1 si pe strada Drumul Siriului nr. 67-69, sector 3. Dintre locuintele achizitionate, 40 sunt apartamente cu 3 camere, 133 au 2 camere si 13 sunt garsoniere.
Preturile de achizitie au fost cuprinse intre 870
si 1050 euro/metru patrat fara TVA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.