Desi lichiditatea tranzactiilor a scazut din nou si in sedinta de miercuri, totusi evolutia pietei a ramas preponderent pozitiva, pentru a doua zi consecutiv, toti cei patru indici de baza inchizand sedinta de tranzactionare in crestere. Am avut o va
Desi lichiditatea tranzactiilor a scazut din nou si in sedinta de miercuri, totusi evolutia pietei a ramas preponderent pozitiva, pentru a doua zi consecutiv, toti cei patru indici de baza inchizand sedinta de tranzactionare in crestere. Am avut o valoare totala a tranzactiilor de numai 14,6 milioane de euro din care 2,1 milioane de euro pe piata Rasdaq si restul de 12,5 milioane de euro pe segmentul principal al BVB.
In deschiderea zilei, preturile au urcat viguros, sustinute fiind de evolutia pozitiva a tuturor burselor europene. Investitorii au fost contaminati de optimismul puternic afisat in seara precedenta de bursele americane (indicele DJI a crescut cu circa 2,4% marti, iar indicele Nasdaq100 cu circa 3,4%), asa ca au intrat cu mai mult curaj la cumparare inca din deschiderea zilei si asta s-a vazut in ascensiunea foarte rapida a cotatiilor.
Asa se face ca in prima ora de tranzactionare unele SIF-uri afisau aprecieri de peste trei puncte procentuale, desi volumul de tranzactionare ramasese modest.
Totusi, la fel ca si in sedinta de marti, incepand cu a doua jumatate a zilei ordinele de vanzare au inceput sa fie tot mai semnificative, asa ca preturile actiunilor au batut usor in retragere si la final de zi aprecierile consemnate de titlurile mai lichide se situau doar in jurul la un punct procentual.
Din cei patru indici aprecierea cea mai vizibila a apartinut lui ROTX (±1,36%) si indicelui BET-FI, care a inchis in crestere cu 1,28% comparativ cu nivelul de referinta de luni. Indicele BET-C a avut cea mai redusa crestere, apreciindu-se cu numai 0,38%.
Din pacate, pe bursa romaneasca in continuare intra destul de putini bani in aceasta perioada. Probabil ca aprecierile de pret de marti si de miercuri au fost realizate in mare parte pe seama cumpararilor venite de la investitorii autohtoni si daca in zilele urmatoare optimismul fata de actiunile romanesti nu va reveni si printre investitorii straini, este de asteptat ca acest mic trend pozitiv sa se opreasca destul de rapid. Daca insa strainii vor reveni pe pozitii de cumparare, exista sanse la o mentinere a tendintei pozitive incepute in aceste doua zile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.