Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi restituirea la Parchet a dosarului de coruptie al lui Serban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului, dupa ce avocatii sai au ridicat exceptii similiare celor din dosarul Zambaccian in care a fo
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi restituirea la Parchet a dosarului de coruptie al lui Serban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului, dupa ce avocatii sai au ridicat exceptii similiare celor din dosarul Zambaccian in care a fost acuzat de coruptie Adrian Nastase, transmite Realitatea TV.

Avocatul lui Serban Mihailescu a cerut miercuri judecatorilor Curtii Supreme sa trimita dosarul inapoi la DNA pentru refacerea urmaririi penale pe motiv ca procurorul ar fi trebuit sa ceara aviz presedintelui pentru anchetarea clientului sau.

Curtea Suprema a reluat pe 14 noiembrie dezbaterile in dosarul in care Serban Mihailescu este acuzat ca ar fi primit 11 arme de vanatoare, cu titlul de mita, dupa ce dosarul a fost suspendat fiind trimis la Curtea Constitutionala a Romaniei.

ICCJ a admis la 17 mai, sesizarea CCR cu exceptia de neconstitutionalitate care a fost ridicata si in dosarul Zambaccian in care este acuzat fostul premier Adrian Nastase.

Admiterea exceptiei in cazul Zambaccian a dus la suspendarea judecarii dosarului iar apoi, reintors in instanta, judecatorii au tinut cont de opinia CCR potrivit careia ancheta a fost neconstitutionala si au trimis cauza la Parchet pentru refacerea urmaririi penale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.