Grupul petrolier ungar Mol a raportat un profit operational in scadere cu 35% in al treilea semestru al anului, din cauza scaderii marginilor de profit, pe fondul unei productivitati reduse, informeaza Bloomberg. Veniturile nete au scazut pana la 342
Grupul petrolier ungar Mol a raportat un profit operational in scadere cu 35% in al treilea semestru al anului, din cauza scaderii marginilor de profit, pe fondul unei productivitati reduse, informeaza Bloomberg. Veniturile nete au scazut pana la 342,9 milioane de dolari. Procesul de rafinare al companiei, dar si al rivalilor regionali PKN Orlen SA, din Polonia, si Unipetrol AS, din Cehia, au fost afectate de scaderea marginilor de profit, in timp ce cresterile costului de extragere a titeiului au marit preturile produselor petroliere pe fondul deprecierii dolarului.
"Profitul companiei a scazut in acest trimestru pana aproape de valorile din primele trei trimestre ale anului trecut din cauza scaderilor pretului petrolului Brent si din cauza faptului ca deprecierea dolarului a afectat preturile calculate in forinti", precizeaza raportul companiei.
Diferenta dintre pretul petrolului Brent si al titeiului superior din Urali, pe care Mol il foloseste de cele mai multe ori, s-a micsorat destul de mult, ducand astfel la scaderea veniturilor, au spus reprezentanti ai companiei ungare.
De asemenea, procentul de distribuire a benzinei a scazut cu sase procente in comparatie cu aceeasi perioada din anul trecut, in cazul motorinei deprecierea fiind de 2 procente, a mai spus compania. Unitatea de explorare si productie a raportat un profit de 112 milioane de dolari, comparativ cu 200 milioane de dolari in acelasi interval din anul 2006. Divizia de rafinarie si marketing a raportat un profit operational de 263 milioane de dolari, in comparatie cu profitul de 336 milioane de dolari de anul trecut. Compania care include cel mai mare producator de chimicale din Ungaria, TVK Nzrt, a anuntat un profit de 68 milioane de dolari, in crestere cu 119%. Afacerea Mol de transport de gaze a avut in trimestrul trei al acestui an un profit operational de 33 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.