"Eu am fost unul dintre putinii privilegiati care au citit printre primii aceasta carte. Cred ca sunt al doilea lector al cartii. Am citit-o dintr-o rasuflare, cu sufletul la gura, desi ma imparteam mereu intre a fi redactor de carte si a fi scriitor
"Eu am fost unul dintre putinii privilegiati care au citit printre primii aceasta carte. Cred ca sunt al doilea lector al cartii. Am citit-o dintr-o rasuflare, cu sufletul la gura, desi ma imparteam mereu intre a fi redactor de carte si a fi scriitor, in sensul ca ma fura lectura si trebuia sa ma intorc sa vad daca totul e in regula, daca nu mi-a scapat ceva; trebuia, asadar, sa-mi fac datoria de redactor al acestei minunate carti. Este vorba de un text fierbinte. Este un text atipic (...) toata aceasta carte este literatura mai mult. Evident ca este literatura, nu este insa si fictiune. Leon Volovici are norocul de a avea un Destin, da-da, cu majuscula, apt, capabil de a fi prins intre copertile unei carti - ceea ce este un lucru extrem de rar. E o carte splendida, o carte-eveniment, o carte-document al unei epoci". - Aura Christi
De la Iasi la Ierusalim si inapoi", volumul lui Leon Volovici aparut la Grupul Ideea Europeana & EuroPress, este o confesiune si o meditatie despre mediul evreiesc din Romania de dupa Al Doilea Razboi Mondial, pornind de la propria experienta si biografie a autorului, in prezent conferentiar la Universitatea Ebraica din Ierusalim.
Cartea va fi lansata azi, in prezenta autorului, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania de la ora. 17.00 (Sala cu Oglinzi). Sunt invitati: Nicolae Balota, George Balaita, Nicolae Breban, Ion Ianosi, amfitrioni fiind Aura Christi si Andrei Potlog. Maine, de la aceeasi ora, dar la Muzeul Literaturii Romane din Iasi de aceasta data este programata o a doua prezentare a cartii. Liviu Antonesei, Emil Brumaru, Aura Christi, Adrian Cioflanca, Andrei Potlog si Leon Volovici insusi vor fi moderati de catre Lucian Vasiliu. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.