>> In portul Constanta au sosit, in acest an, 77 de nave de pasageri.
>> Acestea au avut la bord peste 24.000 de turisti, de pe toate continentele.
>> In terminalul specializat au acostat unele dintre cele mai luxoase nave din lume.
Pe
>> In portul Constanta au sosit, in acest an, 77 de nave de pasageri.
>> Acestea au avut la bord peste 24.000 de turisti, de pe toate continentele.
>> In terminalul specializat au acostat unele dintre cele mai luxoase nave din lume.
Pe 22 noiembrie, la ora 13.00, nava fluviala River Adagio va pleca din portul Constanta, punand astfel punct sezonului turistic pentru navele de pasageri sosite in Romania. Constantin Matei, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, a declarat ca in acest an, in portul Constanta au sosit 77 de nave cu peste 24.000 de turisti la bord. Acestia au vizitat atat obiectivele turistice din judetul Constanta, cat si Delta Dunarii sau Capitala. "La terminalul de pasageri au acostat 42 de nave maritime si 35 fluviale. Luna de varf din punctul de vedere al numarului de nave sosite a fost octombrie, cu 16 nave", a precizat seful CNAPMC. In iunie, august si septembrie la terminal au acostat cate 11 nave. Cele mai multe reveniri in Portul Constanta le-a inregistrat nava fluviala River Adagio, care a adus 12 serii de turisti pe litoralul romanesc. In port au sosit, in acest an, si unele dintre cele mai mari si luxoase pasagere din lume. Recordul ii apartine navei Crystal Serenity, sub pavilion Bahamas, de 250 metri lungime. Pe podium se claseaza si Asuka II, pavilion Japonia, de 240,96 metri lungime (vas care a acostat in Constanta in timp ce realiza o calatorie in jurul lumii), si Prinsedam, pavilion Olanda, de 204,02 metri. Majoritatea turistilor au vizitat pentru prima data Romania si s-au declarat incantati, indeosebi de Delta Dunarii.
In liga mare
"Din luna octombrie, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta este membru cu drepturi depline al MedCruise (Asociatia Porturilor Mediteraneene de Croaziera). Aceasta si-a manifestat interesul de a se implica in dezvoltarea turismului de croaziera in Romania si de a sprijini aceasta industrie in Marea Neagra. Acest organism international a facilitat CNAPMC intalniri cu reprezentantii marilor companii de croaziera, cum ar fi DisneyCruiseLine, Silver Sea, Costa Crociere, dezvoltand astfel o legatura directa cu marii jucatori din industria mondiala a croazierelor. Statutul de membru al MedCruise este o oportunitate pentru atragerea directa a liniilor de croaziera catre Portul Constanta."
Constantin Matei, director general Administratia Porturilor Maritime


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.