Compania de Apa Somes a realizat un studiu de fezabilitate privind extinderea si reabilitarea sistemului de apa si apa uzata derulat in judetul Salaj si judetul Cluj. Valoarea totala  a proiectului este  de 197 de milioane de euro.
"P
Compania de Apa Somes a realizat un studiu de fezabilitate privind extinderea si reabilitarea sistemului de apa si apa uzata derulat in judetul Salaj si judetul Cluj. Valoarea totala a proiectului este de 197 de milioane de euro.
"Pentru circa 70 la suta din respectiva suma s-a solicitat finantare din fondurile de coeziune, iar proiectul pentru solicitarea sumelor a fost primul depus pentru finantare pe Programul Operational Regional (POR) avand sanse maxime pentru a fi aprobat", a declarat, ieri, Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj, institutie in a carei subordonare se afla Compania. Potrivit acestuia, 15,5% din valoarea proiectului va fi asigurata din bugetul de stat, iar diferenta va reprezenta aportul comunitatilor locale, fiecaruia din cele sapte orase implicate, Zalau, simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Cluj-Napoca, Dej si Gherla ii va reveni o anumita parte financiara care va trebui asigurata. Totodata, CJ Cluj va contribui cu 1,7% din valoarea proiectului, respectiv cu aproape 1,1 milioane de euro.
Nicoara a mai explicat ca normele europene obliga Compania de Apa Somes sa contribuie cu 25 de milioane de euro, bani care vor fi imprumutati de la o banca.
"Pana la aceasta data am primit scrisori ferme de intentie pentru acordarea imprumutului necesar de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD)", a mai spus Nicoara, adaugand ca cele doua institutii nu au cerut garantii locale sau guvernamentale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.