CNCD a anuntat ca se abtine de la pronuntare in solutionarea petitiei depusa de Romani Crisss deoarece Consiliul s-a antepronuntat in acest caz printr-un comunicat emis la 6 noiembrie in care a condamnat declaratiile ministrului Cioroianu, a anuntat
CNCD a anuntat ca se abtine de la pronuntare in solutionarea petitiei depusa de Romani Crisss deoarece Consiliul s-a antepronuntat in acest caz printr-un comunicat emis la 6 noiembrie in care a condamnat declaratiile ministrului Cioroianu, a anuntat presedintele CNCD, Ferenc Csaba Asztalos. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a luat joi in discutie cazul Cioroianu. Mai exact, plangerea formulata de asociatia Romani Criss impotriva ministrului de Externe. Asociatia a reclamat declaratiile privind deportarea infractorilor in desert facute de ministrul Cioroianu, fara sa invoce discriminarea din motive etnice sau rasiale. La audieri a fost prezent ministrul de Externe Adrian Cioroianu si reprezentantii Romani Criss. La iesirea de la audieri, ministrul a refuzat sa faca vreo declaratie, transmite Antena 3.

Daca ar fi fost gasit vinovat de discriminare, ministrul Adrian Cioroianu risca sa primeasca avertisment public, asa cum a primit presedintele Basescu, sau chiar amenda, care poate ajunge pana la 8.000 de lei. Pentru a demonstra ca declaratiile sale nu au fost intentionate, Cioroianu s-a intalnit, miercuri, la Sibiu, cu presedintele Centrului Crestin al Romilor, Florin Cioaba, pentru a discuta situatia creata dupa incidentele din Italia. Ministrul a precizat ca va tine cont de propunerile lui Cioaba - constituirea in cadrul misiunilor diplomatice romanesti a unor birouri de asistenta juridica si sociala din care sa faca parte si un reprezentant al etniei romilor, realizarea unui recensamant al romilor aflati in statele comunitare - pentru a solutiona problemele romilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.