Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala au publicat noi documente din Dosarul Dunarea, se arata intr-un comunicat al GIP. Documentele prezinta o afacere a lui Fathi Taher cu ICE Dunarea, dar si modul in care isi obtinea comisioanele fi
Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala au publicat noi documente din Dosarul Dunarea, se arata intr-un comunicat al GIP. Documentele prezinta o afacere a lui Fathi Taher cu ICE Dunarea, dar si modul in care isi obtinea comisioanele firma de comert exterior a Securitatii. „Documentele pe care le publicam demonstreaza ca Fathi Taher facea, la inceputul anilor 80, afaceri cu Securitatea din Romania. In 27 ianuarie 1983, Bany Trading Est, firma din Kuweit reprezentata de Fathi Taher, incheia un contract cu ICE Dunarea.

Prin acest contract, a carui valoare totala era de aproximativ 90.000 dolari, firma kuweitiana cumpara 400 de rulote pentru bagaje, produse la Electrometal Timisoara. ICE Dunarea era intermediarul prin care firma lui Taher cumpara rulotele de la societatea din Timisoara. ICE Dunarea era o unitate militara (UM 0107) din cadrul Securitatii. Ca intreprindere de comert exterior a Securitatii, ICE Dunarea a fost infiintata in octombrie 1982 prin Decretul Consiliului de Stat nr. 382/15.10.1982 si lichidata in aprilie 1990 prin HG 435/25.04.1990.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.