De ce anumite persoane sunt foarte violente? Ne nastem cu violenta sau o dobandim? Acestea sunt intrebarile la care Emil F. Coccaro, seful Departamentului de Psihiatrie a Universitatii de Medicina Pritzker, Chicago, incearca sa gaseasca un raspuns i
De ce anumite persoane sunt foarte violente? Ne nastem cu violenta sau o dobandim? Acestea sunt intrebarile la care Emil F. Coccaro, seful Departamentului de Psihiatrie a Universitatii de Medicina Pritzker, Chicago, incearca sa gaseasca un raspuns inca din anii '80. In studiile clinice pe care le-a realizat, a administrat unui grup de persoane violente o substanta folosita pentru tratarea depresiilor. Rezultatele au aratat ca tratamentul ii calmeaza pe cei mai putin agresivi, prin ridicarea nivelului de serotonina - neurotransmitator cerebral care ajuta la transmiterea semnalelor dintre neuroni. In schimb, pana acum, medicamentele nu au imbunatatit comportamentul persoanelor excesiv de violente. In prezent, echipa coordonata de Coccaro a inceput analiza datelor pe care le-au strans timp de 5 ani, in vederea unui studiu ambitios despre posibila caracteristica ereditara a violentei si despre efectele serotoninei in cazul gemenilor. Au fost selectionate 200 de perechi de gemeni din Pensylvania, iar primele analize arata ca la aproape 30-40% dintre persoanele care au participat la studiu violenta are cauze genetice. Chiar daca exista mari controverse in ceea ce priveste cauzele violentei, Coccaro asigura ca atat factorul genetica, cat si factorul anturaj sunt responsabili.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.