Presedintele Traian Basescu, prezent ieri la o dezbatere pe tema votului uninominal, organizata de „Grupul pentru Dialog Social“, si-a manifestat ingrijorarea privind un eventual „colaps al democratiei“ in Romania. Potrivit s
Presedintele Traian Basescu, prezent ieri la o dezbatere pe tema votului uninominal, organizata de „Grupul pentru Dialog Social“, si-a manifestat ingrijorarea privind un eventual „colaps al democratiei“ in Romania. Potrivit sefului statului, increderea populatiei in Parlament a scazut la un nivel alarmant, singura solutie fiind introducerea votului uninominal. Opinia sefului statului este ca actuala clasa politica „s-a pervertit“ in intregime pe perioada tranzitiei si nu mai are „nicio sansa“ de a se redresa.

Seful statului nu vrea dictatura!
Traian Basescu a tinut totusi sa asigure ca nu-si doreste instaurarea unei dictaturi, ci „doar“ o guvernare forte. Potrivit acestuia, inca din 1992 clasa politica nu a mai generat o guvernare solida si independenta. Astfel numai votul uninominal in varianta propusa la referendum ar putea solutiona aceasta criza endemica a politicii romanesti. Presedintele a admis totusi ca sistemul de vot uninominal ar putea sa fie reanalizat dupa cateva cicluri electorale. El a adaugat, razand, ca ar putea bloca promulgare a legii votului uninominal asumata de Guvern, atacand-o, sub un pretext oarecare, la Curtea Constitutionala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.