Presedintele Traian Basescu s-a lansat miercuri seara intr-un atac dur la adresa Guvernului de la Roma. El a acuzat, la Realitatea TV, faptul ca Executivul condus de Romano Prodi nu a oferit imigrantilor expulzati sansa de a se adresa justitiei. In
Presedintele Traian Basescu s-a lansat miercuri seara intr-un atac dur la adresa Guvernului de la Roma. El a acuzat, la Realitatea TV, faptul ca Executivul condus de Romano Prodi nu a oferit imigrantilor expulzati sansa de a se adresa justitiei. In acest sens, seful statului a aratat ca sentimentul xenofob din Italia a luat amploare, presedintele atragand atentia ca in luna noiembrie noua romani au fost ucisi. ”Roma nu este Mecca intelepciunii in problema imigratiei” a sustinut presedintele. Traian Basescu nu a uitat si de razboiul intern care a luat amploare o data cu referendumul pentru votul uninominal si cu alegerile pentru Parlamentul European. In acest sens, el a precizat ca cele doua scrutinuri sunt la fel de importante, insa a subliniat ca reformarea clasei politice se poate realiza numai prin votul uninominal majoritar in doua tururi de scrutin (n.r.-varianta Presedintiei), si nu prin votul uninominal mixt pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului.

Pentru a urmari declaratiile inregistrare ale presedintelui click pe titlurile de mai jos

1. Basescu: Imigrantii nu reprezinta o problema de politica externa, ci o problema sociala

2.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.