Asistentii sociali din judetul Galati sustin ca multi dintre parintii copiilor cu deficiente grave de vedere nu le asigura micutilor tratamentul adecvat de recuperare. Mai mult, acestia nici nu ii programeaza la operatii oftalmologice pentru a nu pi
Asistentii sociali din judetul Galati sustin ca multi dintre parintii copiilor cu deficiente grave de vedere nu le asigura micutilor tratamentul adecvat de recuperare. Mai mult, acestia nici nu ii programeaza la operatii oftalmologice pentru a nu pierde alocatia speciala garantata de stat. Asociatia Nevazatorilor din Galati a organizat, la inceputul acestei saptamani, un seminar pe tema dificultatilor cu care se confrunta copiii cu deficiente de vedere, dar mai ales parintii acestora, in incercarea de a integra micutii in viata scolara si comunitara si de a le asigura conditii de dezvoltare si recuperare. Parintii s-au plans ca elevii nu se pot integra cu usurinta, fiind ironizati si marginalizati de colegi si, in unele cazuri, chiar de profesori. „Fata mea are miopie avansata si, pentru a urmari lectiile, isi apropie foarte mult cartea de ochi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.