Curtea Europeana de Audit a respins cheltuielile UE, remarcand ca ajutoarele agricole merg mai degraba catre cluburi de golf decat catre fermieri.

"Consider ca cetatenii UE sunt indreptatiti sa se astepte ca fondurile UE sa fie corect gest
Curtea Europeana de Audit a respins cheltuielile UE, remarcand ca ajutoarele agricole merg mai degraba catre cluburi de golf decat catre fermieri.

"Consider ca cetatenii UE sunt indreptatiti sa se astepte ca fondurile UE sa fie corect gestionate si controlate peste tot in Uniune", a declarat Hubert Weber, presedintele Curtii Europene de Audit, la prezentarea avizului negativ dat de institutia sa cheltuielilor bugetare pe 2006, informeaza EUObserver.
Cele mai mari nereguli s-au inregistrat la capitolul finantari agricole. "Printre noii beneficiari se numara companii feroviare din Marea Britanie, cluburi de calarie si herghelii din Germania si Suedia, precum si cluburi de golf, de recreare sau consilii municipale din Danemarca si Marea Britanie", a remarcat Weber.
Grecia este tara cu cele mai mari probleme la capitolul plati directe, fiind amenintata de posibila inghetare a unei parti din ajutoarele UE pentru agricultura. De asemenea, introducerea schemei de plati unice, menita sa aloce ajutoarele UE in functie de suprafata terenului, nu de productia agricola, a rezultat in alocarea unor subventii proprietarilor care n-au practicat niciodata agricultura. Expertii in audit au descoperit erori dincolo de marja acceptata la finantarile controlate de Comisia Europeana, in principal datorate rambursarilor acordate beneficiarilor care au supraestimat costul proiectelor. Problemele au aparut la proiecte din domeniul politicilor interne ale UE, actiunilor de politica externa si in finantarea pentru preaderare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.