>> Clujul are nevoie de 4000 de taximetre, arata un studiu comandat de Primaria Cluj-Napoca In perioada urmatoare, Primaria Cluj-Napoca va aproba inca cateva sute de autorizatii de taximetrie, pentru a ajunge la numarul avansat de un studiu real
>> Clujul are nevoie de 4000 de taximetre, arata un studiu comandat de Primaria Cluj-Napoca In perioada urmatoare, Primaria Cluj-Napoca va aproba inca cateva sute de autorizatii de taximetrie, pentru a ajunge la numarul avansat de un studiu realizat de compania Search Corporation: 4000.
"Vom propune Consiliului Local, pe baza studiului realizat, ca numarul maxim de taximetre in Cluj sa fie de 4.000. Pe de o parte este o reducere fata de ceea ce aveam in trecut, 6.000, dar mai mult decat actuala lege spune, adica 1.500", a declarat ieri, primarul Emil Boc.
Potrivit studiului, numarul taximetrelor trebuie sa mai creasca datorita numarului mare de studenti care vin la facultate, dar si faptului ca municipiul are un centru medical la care apeleaza tot mai multi transilvaneni. "Cresterea de la 1.500 la 4.000 se datoreaza faptului ca avem un centru comercial puternic, avem un centru universitar puternic, avem un centru medical la fel de articulat si nu in ultimul rand prezenta a peste 100.000 de studenti in cadrul municipiului Cluj-Napoca", a mai completat Boc.
Primarul a mai spus ca, cu toatea acestea, masinile nu vor bloca orasul. "Exista posibilitatea ca Consiliul Local sa suplimenteze, la propunerea executivului, numarul de taximetre, incepand de la viitoarea sedinta de Consiliu. Cu toate acestea, numarul celor aflate in circulatie va fi de aproximativ 2000", a explicat Emil Boc.
Potrivit lui, in prezent, in Cluj, sunt in vigoare 3306 autorizatii de taximetrie si 418 solicitari de astfel de autorizatii, dosare care se aflau in lucru si au fost suspendate. Search Corporation are un contract de 9 miliarde de lei vechi cu Primaria clujeana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.