Dezastru in cabinetele stomatologilor din Botosani. Verificarile Inspectiei Sanitare din judet au scos la iveala nereguli grave care puneau in pericol sanatatea pacientilor. Controalele, efectuate la sfarsitul lunii trecute, au demarat in urma recla
Dezastru in cabinetele stomatologilor din Botosani. Verificarile Inspectiei Sanitare din judet au scos la iveala nereguli grave care puneau in pericol sanatatea pacientilor. Controalele, efectuate la sfarsitul lunii trecute, au demarat in urma reclamatiilor primite de la botosaneni, care se plangeau ca au contractat virusurile hepatitei B si C dupa tratamente stomatologice. „Intr-adevar, dupa ce am primit sesizarile oamenilor referitoare la imbolnaviri, am constatat ca, la nivelul judetului, numarul de cazuri de hepatita B si C a crescut foarte mult. Aproape toti cei care contractasera virusurile au sustinut ca au urmat un tratament stomatologic“, ne-a declarat dr. Gabriel Oprisan, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Botosani. Acesta ne-a precizat ca toleranta institutiei pe care o conduce a fost prost inteleasa de medicii stomatologi, care nu au facut pasi pentru aducerea la standarde a cabinetelor. „Multe dintre cabinete, in special in mediul rural, nu indeplineau conditiile minime de functionare. Mai exact, nu aveau nici macar apa curenta. Autorizarea acestor cabinete se face in baza unei declaratii pe propria raspundere a medicilor stomatologi, insa s-a dovedit ca acestea nu corespundeau cu realitatea din teren. Peste 50% dintre cabinetele controlate au fost gasite in neregula, tocmai de aceea am inclinat sa credem ca reclamatiile celor infectati cu virusurile hepatitei B si C erau intemeiate. Verificarile au reliefat ca aceste cabinete erau surse de infectie pentru pacienti“, a adaugat dr. Gabriel Oprisan.

Reclamatiile, frecvente in judet
Potrivit sefului Inspectiei Sanitare de Stat Botosani, dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.