De vreo doua saptamani incoace suntem aproape sufocati de tot felul de stiri despre asa- zisa criza din Italia, provocata de aproape celebrul Mailat. Printre acestea, am remarcat una conform careia in urma cu doua zile Ioan Mircea Pascu a declarat c
De vreo doua saptamani incoace suntem aproape sufocati de tot felul de stiri despre asa- zisa criza din Italia, provocata de aproape celebrul Mailat. Printre acestea, am remarcat una conform careia in urma cu doua zile Ioan Mircea Pascu a declarat ca decretul autoritatilor italiene, emis in urma cazului Mailat, ar putea pozitiona Romania intr-un loc „mai prost“ in UE, iar aceasta pozitie se va reflecta si in pierderea sprijinului pentru proiectul Nabucco. „Nu exista mare interes pentru Nabucco. Fiecare tara cauta sa isi rezolve singura problemele si incheie tratate preferentiale cu Rusia. Noi am sperat ca in UE vom avea sprijin pentru acest proiect“, a precizat Pascu. El a subliniat importanta proiectului Nabucco pentru Romania, pe care il considera „singurul proiect alternativ fata de aprovizionarea cu Rusia“. Pascu a mai aratat ca deja Austria si Ungaria fac targuri speciale cu Rusia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.