CFR SA, compania care gestioneaza infrastructura feroviara, a inceput sa fie executata de filialele Electrica, din cauza datoriilor ce se ridica la zeci de milioane de euro

CEZ Distributie si E.ON Moldova au inceput sa scoata la vanzare b
CFR SA, compania care gestioneaza infrastructura feroviara, a inceput sa fie executata de filialele Electrica, din cauza datoriilor ce se ridica la zeci de milioane de euro

CEZ Distributie si E.ON Moldova au inceput sa scoata la vanzare bunuri ale companiei CFR SA pentru recuperarea sumelor aferente facturilor neplatite pentru energia electrica consumata. Responsabilii companiei de cai ferate nu au fost in stare sa precizeze nivelul la care au ajuns datoriile societatii. „Vom verifica care sunt datoriile si va vom informa. Stim ca sunt probleme cu filialele Electrica“, ne-a declarat seful Directiei Patrimoniu din cadrul CFR SA, Dorina Voicu.

Reprezentantii CEZ Distributie ne-au declarat ca executarea bunurilor CFR SA a inceput de aproximativ doua saptamani. „CFR SA a inceput sa fie executata silit de catre CEZ Distributie deoarece avem de recuperat peste 27 milioane de euro. CFR a acumulat aceste datorii deoarece nu a platit facturile la energie electrica din 2004“, ne-a precizat Gabriel Negrila, directorul CEZ Distributie. Acesta a adaugat ca fosta filiala Electrica Oltenia are peste 15 procese cu CFR SA pentru re cuperarea datoriilor. „I-am actionat in justitie pentru neplata datoriilor si am castigat deja cateva procese. Am contactat executori judecatoresti pentru a trece la vanzarea bunurilor CFR SA“, a precizat reprezentantul companiei amintite.

El a mai spus ca executorii judecatoresti trebuiau sa recupereze pana in prezent aproximativ 2,27 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.