SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Unui barbat de patruzeci de ani, neinsurat, ii miroase gura. Nu foarte rau, dar suficient sa-i strice toate relatiile. Partea proasta e ca nu stie de la ce i se trag necazurile. Da vina pe caracterul dificil al colegilo
SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Unui barbat de patruzeci de ani, neinsurat, ii miroase gura. Nu foarte rau, dar suficient sa-i strice toate relatiile. Partea proasta e ca nu stie de la ce i se trag necazurile. Da vina pe caracterul dificil al colegilor, pe firea sucita a femeilor si pe soarta. De jumatate din necazuri n-ar fi avut parte, daca ar fi pastrat o oarecare distanta atat in discutiile de afaceri, cat si in dialogurile prietenesti. Numai ca el are obiceiul sa se duca tot mai aproape de interlocutor, cand vede ca acesta are  tendinta sa se indeparteze.


De multe ori, viata devine un chin dintr-un nimic, de care ori nu tii cont, ori n-ai cunostinta de el. Si invers, se poate intampla ca un lucru care te complexeaza sa fie de fapt un noroc, iar tu sa nu-ti dai seama cat de mare e norocul. Am avut un coleg care, la varsta cand eu si ceilalti baieti vorbeam subtire si eram necajiti ca ne creste greu parul pe piept si pe fata, era de sus pana jos numai par. In plus, avea un nas mare si noduros. Parul si nasul le innebuneau pe fete, dar el, prostul, umbla sa se depileze si spargea oglinzile ca sa nu-si vada fata. La cincizeci de ani, cand s-a decis sa-si faca o operatie estetica la nas, chirurgul l-a luat la rost: "Domnule, mi-e  usor sa-ti iau banii, dar matale nu stii cum se spune in lumea femeilor: nas gros, mataranga mare?! Foloseste mai bine ce-ai primit si nu-l mania pe Dumnezeu!".


Mirosul greu al gurii insa nu-i aˆ’ oricum ai privi lucrurile, pesimist sau pozitiv - ceva cu care sa te mandresti. E un necaz si gata. Care are in douazeci la suta din situatii o rezolvare simpla: te tii mai la distanta de lume. La urma urmei, distanta tin strategic si lorzii, si regii, si bancherii. Exceptand momentele intime, in care femeia trebuie sa suporte respiratia urat mirositoare a barbatului, pastrarea unei distante anume in toate situatiile in care comunici poate sa semene a stil. Pe cei care se tin mandri, oamenii ii vorbesc rareori de bine, dar in sinea lor ii admira, ar vrea sa poata sa se poarte la fel. Cat despre situatiile intime, femeile ii apreciaza pe barbatii simtiti. Mai ales ca la o femeie sunt si altele dulci la sarutat, nu numai gura.


Am mers cateva statii cu autobuzul inghesuit langa un arhitect caruia ii mirosea gura. N-as fi remarcat asta daca n-ar fi insistat sa-mi povesteasca nu stiu ce chestie, cautandu-mi tot timpul fata. A fost un calvar. Multi oameni iti pot deveni dintr-un nimic nesuferiti. Un nimic insa care se repeta la infinit, care scapa de sub control. Cele mai multe nenorociri incep ca niste necazuri oarecare, pe care ori le ignori, ori le minimalizezi.


Iar acest articol, o declar cinstit, l-am scris fiindca am reintalnit-o, dupa o groaza de ani, pe o fata pe care am iubit-o si am uitat de ce ne-am despartit. Mi-am reamintit cand mi-a intins mana. Emotiile o fac sa transpire exagerat. Avea mana uda. De aceea zic: fetele n-ar trebui sa le intinda baietilor mana, ar trebui sa le sara de gat si sa treaca direct la pupat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.