Galeria lui Dinamo a pus umarul la o noua suspendare a arenei din Soseaua Stefan cel Mare. Fanii au aruncat zeci de petarde, torte si fumigene in prima repriza a partidei cu Rapid. Unele dintre ele le confectioneaza chiar pe stadion, la fata locului
Galeria lui Dinamo a pus umarul la o noua suspendare a arenei din Soseaua Stefan cel Mare. Fanii au aruncat zeci de petarde, torte si fumigene in prima repriza a partidei cu Rapid. Unele dintre ele le confectioneaza chiar pe stadion, la fata locului, fiind necesara doar introducerea unor prafuri. Astfel, nu mai este nevoie ca ele sa fie ascunse pe sub scaunele din tribuna inaintea inceperii partidei. O alta metoda de aducere a elementelor pirotehnice la meciuri este aceea de a le arunca in peluza dinamovista direct din curtile oamenilor, aflate la doar 10 metri distanta!

Unele dintre actiunile fanilor echipelor de fotbal sunt extrem de greu de explicat. Un astfel de episod a avut loc in timpul derby-ului Dinamo - Rapid. Constienti ca fac rau clubului pe care pretind ca il iubesc, membrii galeriei, care urmaresc meciurile de pe teren propriu din “Peluza Catalin Haldan”, au aruncat inspre pista de atletism, in primele minute ale partidei cu Rapid, zeci de fumigene, petarde si torte, doua dintre acestea ajungand chiar in mijlocul fanilor giulesteni. O astfel de actiune atrage dupa sine, automat, inchiderea portilor pentru urmatoarele m eciuri. Conducatorii lui Dinamo au ajuns in pragul unor crize de nervi, nestiind ce sa faca sa-i opreasca pe suporteri sa mai aiba astfel de manifestari. Cum la fiecare partida importanta fiecare spectator este controlat la intrare de fortele de ordine, se naste intrebarea: cum reusesc membrii galeriei sa introduca astfel de efecte pirotehnice pe stadion?

Petardele au fost aduse din Turcia si Grecia
Unul dintre membrii marcanti ai galeriei dinamoviste ne-a povestit, sub protectia anonimatului, cum se pregateste o astfel de actiune: „Scopul nostru a fost sa demonstram ca suntem cei mai tari, avem o doza de teribilism. Nu vrem sa facem prea multe comentarii. E foarte simplu sa intri cu fumigene si petarde pe stadion. Sunt locuri secrete in arena, dar si in imediata ei apropiere, unde “marfa” este plantata cu cateva ore mai devreme. Nu iti trebuie prea multa minte ca sa ii pacalesti. Iar tortele si fumigenele sunt procurate din Turcia si Grecia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.