„Ceea ce lipseste invatamantului tehnic si economic este calitatea procesului de pregatire a elevilor, de specializare a acestora pentru meseriile cerute pe piata muncii. Drept urmare, voi milita pe langa ministrul educatiei pentru reintroduce
„Ceea ce lipseste invatamantului tehnic si economic este calitatea procesului de pregatire a elevilor, de specializare a acestora pentru meseriile cerute pe piata muncii. Drept urmare, voi milita pe langa ministrul educatiei pentru reintroducerea practicii productive a elevilor, care sa se desfasoare pe timpul vacantelor scolare. Deja am observat ca unele licee economice au realizat asemenea cicluri de pregatire si ca elevii isi desavarsesc cunostintele prin practica pe care o desfasoara in institutiile bancare, pe timpul anului scolar“, a declarat, ieri, Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor. Altfel spus, se va reveni la forma de practica productiva, instituita inainte de 1990, cand, dupa terminarea anului scolar, elevii erau obligati ca, pe perioada vacantei, timp de doua-trei saptamani „sa lucreze“ in fabrici sau pe santiere. „Este o pacaleala. Inainte exista o legatura intre stat si stat, acuma se infiripa una dintre stat si privat. Dar cine isi va lua raspunderea, deoarece nu exista nici o reglementare legislativa privind aceasta colaborare. Totodata, firmele nu sunt prea interesate sa-si asume raspunderea , deoarece normele de protectie a muncii sunt foarte aspre. Ele se implica doar daca au propriii elevi, carora le asigura burse si alte conditii. Doar elevii de la liceele cu profil comercial sunt pusi sa munceasca pe rupte, pe la revelioane si alte protocoale“, ne-a declarat Gheorghe Radulescu, profesor la Liceul „George Enescu“ din Bucuresti. La randul sau, directorul Liceului cu profil tehnologic „Dacia“, tot din Capitala, Victor Paunescu, ne-a declarat: „Nu fac nici un comentariu, nu stiu nimic despre aceasta initiativa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.