Autoritatile italiene au efectuat, ieri, reconstructia agresiunii de care este acuzat Nicolae Romulus Mailat in cazul mortii Giovannei Reggiani. Emilia Neamtu, care l-a denuntat pe Mailat, si-a mentinut declaratiile. Femeia sufera insa de afectiuni
Autoritatile italiene au efectuat, ieri, reconstructia agresiunii de care este acuzat Nicolae Romulus Mailat in cazul mortii Giovannei Reggiani. Emilia Neamtu, care l-a denuntat pe Mailat, si-a mentinut declaratiile. Femeia sufera insa de afectiuni psihice, fapt pe care se pare ca anchetatorii italieni nu l-au luat in calcul.

Romanca de etnie rroma martora in cazul Giovanna Reggiani a confirmat, ieri, in fata judecatorului Claudio Mattioli, marturia care il incrimineaza pe Nicolae Romulus Mailat, relateaza cotidianul La Repubblica. Emilia Neamtu, martora romanca in varsta de 45 de ani, a fost audiata timp de doua ore in legatura cu circumstantele agresarii Giovannei Reggiani.

Asistata de un traducator, Emilia - care se pare ca este verisoara de gradul II cu Mailat - a declarat ca l-a vazut pe roman ducand corpul Giovannei Reggiani, gasit intr-un sant. Declaratiile romancei nu par sa fie deloc diferite de cele pe care le-a dat in seara incidentului. Sotul victimei, capitanul Giovanni Gumiero, a fost reprezentat la audieri de avocatul Tommaso Pietrocarlo, iar Ma ilat de avocatul din oficiu Piero Piccinini. „Depozitia martorei nu aduce nimic nou si trebuie analizata”, a declarat avocatul romanului de 24 de ani suspectat de crima. Romulus Mailat a declarat in repetate randuri ca doar i-a furat geanta Giovannei Reggiani, dar nu a violat-o. Avocatul a precizat ca depozitia martorei nu aduce nici o noutate fiind necesara continuarea investigatiilor. Femeaia este cea care a alertat in seara producerii incidentului (30 octombrie) un sofer de microbuz, care la randul sau a chemat carabinierii, pentru ca in apropiere se afla Comisariatul de Politie Statala Ponte Milvio. Acesti se afla in subordinea Ministerului Apararii.

La fata locului primii au sosit insa politistii, aflati in subordinea primarului Romei, Walter Veltroni, cunoscut pentru declaratii dure la adresa imigrantilor romani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.