Producatorul taiwanez de placi video si de baza pentru PC-uri Gigabyte , si-a reviziut in sens pozitiv estimarile pentru vanzarile de pe piata romaneasca in 2007, de la 13 milioane de dolari la 15 milioane de dolari, ca urmare a cresterii cererii.
"Am revizuit estimarile dupa ce cererea din piata a fost mai mare decat ne asteptam", a declarat, directorul general al Gigabyte Romania, Cosmin ┼×tefanescu, citat de Mediafax. In primele noua luni, compania a inregistrat o crestere de 90% a afacerilor, pana la noua milioane de dolari.
In 2006, vanzarile Gigabyte din Romania au scazut cu trei milioane de dolari, la sapte milioane dolari, dupa ce compania a trecut printr-un proces de reorganizare interna. In urma acestui proces, departamentul de placi de baza si video din cadrul Gigabyte Technology a devenit, din luna ianuarie, firma separata, numita Gigabyte United.
Din totalul placilor de baza vandute pe piata din Romania in acest an, 70% sunt pentru procesoare Intel, restul de 30% fiind pentru cele produse de AMD.
Compania a lansat luni in Romania o noua placa de baza din seria AMD 790FX, modelul GA-MA 790FX-DQ6, compatibila cu noua generatie de procesoare produse de Advanced Micro Devices (AMD), Phenom, care permite conectarea simultana a patru placi video.
"Pretul recomandat pentru partenerii de retail este de circa 314 dolari, incluzand TVA", a spus ┼×tefanescu.
Cu sediul principal in Taiwan, Gigabyte a fost infiintata in anul 1986 si este unul din primii patru producatori mondiali de placi de baza, alaturi de Asus, MSI si ECS. Compania a deschis o reprezentanta in Romania in urma cu trei ani, care un an mai tarziu si-a extins activitatea si in Republica Moldova.
Reprezentanta locala a producatorului taiwanez de componente hardware pentru PC-uri asigura suportul in principal departamentelor tehnice ale distribuitorilor din Romania, iar in viitor are in plan imbunatatirea activitatii de marketing, precum si a sprijinului acordat reselerilor.