Ministerul Afacerilor Externe a inclus Italia pe "lista galbena" a tarilor pentru care cetatenii romani au parte de atentionari de calatorie.

Grupului format din Bulgaria, Costa Rica, Iran si Mexic i s-a alaturat si Italia. Este vorba des
Ministerul Afacerilor Externe a inclus Italia pe "lista galbena" a tarilor pentru care cetatenii romani au parte de atentionari de calatorie.

Grupului format din Bulgaria, Costa Rica, Iran si Mexic i s-a alaturat si Italia. Este vorba despre state pentru care Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) a emis, pe site-ul sau, avertismente adresate romanilor care le aleg drept destinatie, fie ea turistica, de afaceri sau de studiu.

DECRETUL. In ceea ce priveste Italia, sfaturile de calatorie fac referire la decretul-lege privind expulzarile, adoptat recent de autoritatile de la Roma.

Pe site se arata ca cetatenii romani aflati in situatia de a fi expulzati in baza decretului trebuie sa stie ca "masura de indepartare este notificata interesatului si contine modalitatile de atac si durata interzicerii de reintrare pe teritoriul national, care nu poate fi mai mare de 3 ani" si ca "masura de indepartare precizeaza termenul stabilit pentru parasirea teritoriului national, care nu poate fi mai mic de o luna de la data notificarii, cu exceptia cazurilor de urgenta dovedita", mentioneaza MAE. Ministerul aminteste si ca cei vizati pot depune recurs la decizie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.