La trei ani dupa ce Traian Basescu nu mai este oficial liderul PD, formatiunea pe care a condus-o continua sa se comporte ca un pålc de oaste comandat de un strateg. Partidul reactioneaza din reflex la comenzi venite dintr-un alt centru de put
La trei ani dupa ce Traian Basescu nu mai este oficial liderul PD, formatiunea pe care a condus-o continua sa se comporte ca un pålc de oaste comandat de un strateg. Partidul reactioneaza din reflex la comenzi venite dintr-un alt centru de putere, decåt cancelaria din Modrogan sau primaria din Cluj Napoca. Premierul Tariceanu are dreptate cånd spune ca PD este condus de un yesman penibil, dar se afla sub dirijarea oculta a lui Traian Basescu. O spune intr-un context in care precizeaza ca liberalii ar putea relua colaborarea cu democratii, doar cu conditia ca partidul sa nu mai fie condus nici din umbra, de maleficul Basescu, si nici la vedere, de penibilul Boc.
***
Nu mi-a fost dat sa vad niciodata oameni mai speriati decåt cei aflati in vårful piramidei PD, la ideea ca ar putea atrage mustrarile lui Basescu. Si asta, dupa ce Basescu era deja de un an presedintele tarii. Ceea ce demonstreaza, pe de o parte, ca legatarul Boc este doar o interfata palida a PD, lipsita de putere reala, iar pe de alta parte, ca Basescu se implica mult mai mult decåt se vede cu ochiul liber in viata interna a partidului. PD a fost constr uit ca o organizatie paramilitara si a promovat resurse capabile sa execute comenzi cu un continut aproape militar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.