Directorul comercial al Airbus, John Leahy, a anuntat in cadrul Salonului Aeronautic din Dubai ca producatorul european de aeronave pe care il conduce a inregistrat comenzi record in acest an, informeaza Reuters, citat de NewsIn. La sfarsitul lunii o
Directorul comercial al Airbus, John Leahy, a anuntat in cadrul Salonului Aeronautic din Dubai ca producatorul european de aeronave pe care il conduce a inregistrat comenzi record in acest an, informeaza Reuters, citat de NewsIn. La sfarsitul lunii octombrie, Airbus inregistrase deja 1.021 comenzi, iar dupa comenzile inregistrate in cadrul Salonului Aeronautic din Dubai a ajuns la recordul de 1.122 de aeronave. Recordul precedent era de 1.111 comenzi, in 2005.
Scumpirea petrolului determina comenzi pentru avioane noi, mai eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi modelul de mari dimensiuni A380 al Airbus sau cel de dimensiuni medii, Dreamliner 787, al Boeing.
O filiala a companiei publice Dubai Aerospace Enterprise (DAE), a anuntat ieri ca a inaintat o scrisoare de intentie pentru achizitionarea a 70 de avioane Airbus A320 si 30 de aeronave A350. Contractul anuntat ieri de DAE Capital include un acord, de 1,2 miliarde dolari, cu firma britanica Rolls Royce, ce se ocupa de motoarele destinate modelului A350. Constructorul european a anuntat deja duminica incheierea unui contract substantial de peste 30 miliarde dolari cu Emirates Airlines, inainte de cel cu firma DAE. In cadrul Dubai Air Show, Emirates a comandat deja 70 de aeronave modelul A350 si ia in calcul comandarea altor 50 din modelul de cursa lunga al Airbus.
Surse avizate spun ca printre companiile aeriene care ar mai putea anunta comenzi saptamana aceasta sunt Dubai Aerospace Enterprise, Saudi Arabian Airlines si Air Arabia. Livrarile ar trebui sa inceapa in 2013 si sa se incheie in 2022, avioanele A320 trebuie livrate incepand cu anul 2013, iar modelele A350 incepand cu 2018. Industria aeronautica inregistreaza al treilea an de cereri record, incurajata de noile modele de avioane si de majorarea bugetelor companiilor aeriene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.