Tristete mare in satul doljean Braniste, comuna Daneti. Localnicii sunt socati de cand au aflat ca Marian Nazian Buzatu a fost impuscat in plina strada in Italia, mai ales ca tanarul era cunoscut ca fiind linistit, muncitor si respectuos. Marian Naz
Tristete mare in satul doljean Braniste, comuna Daneti. Localnicii sunt socati de cand au aflat ca Marian Nazian Buzatu a fost impuscat in plina strada in Italia, mai ales ca tanarul era cunoscut ca fiind linistit, muncitor si respectuos. Marian Nazian Buzatu era un tanar sarac, care traia la limita existentei, insa acest lucru nu-l rusina deoarece cinstea si harnicia de care dadea dovada erau mai presus decat orice. Plecase in Italia pentru a face bani sa-si repare casa, insa nu a mai apucat. La doar doua luni de cand a ajuns pe meleaguri straine, barbatul a fost ucis cu sange rece de catre persoane inca necunoscute. Tanarul a lasat in urma o sotie si doi copii. Marian Nazian Buzatu ar fi facut, in luna martie, 31 de ani. A muncit in comuna Daneti - Dolj ca tractorist, insa salariul pe care il castiga abia ii ajungea sa puna ceva pe masa si sa tina copiii in scoala. Locuia impreuna cu familia intr-o casa din chirpici, darapanata, gata oricand sa cada peste ei. Primea de la stat ajutor social, insa acesti bani nu i-ar fi ajuns pentru ridicarea unei case. S-a imprumutat de 150 de euro pentru a plati drumul sp re Italia, sperand ca acolo va reusi sa castige mai bine. Castigul a fost mai bun, dar cu pretul vietii. Cand a ajuns in Italia si-a gasit de lucru ca mecanic auto la un service. Patronul la care muncea spunea ca este cel mai harnic si cuminte dintre toti angajatii sai.

Sotia venise si ea dupa Marian in Italia. Se angajase ca menajera la un hotel, insa cu cateva zile inainte de a fi ucis sotul sau, aceasta s-a intors in tara. Cand a plecat, nu s-a gandit nicio clipa ca este pentru ultima oara cand isi va vedea sotul. „Doamne! Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Eu am venit in Romania acum o saptamana. Sotul meu a ramas sa lucreze. Era si mama lui acolo. Am vorbit sambata seara la telefon si mi-a zis ca muncise mult si ca se duce cu bicicleta sa cumpere paine. Colegul sau a intrat la toaleta undeva si, cand a iesit, l-a gasit intr-o balta de sange. Nu stiu cine ar fi vrut sa-l omoare pentru ca nu avea niciun dusman. Cred ca este o razbunare pentru italianca ucisa de acel roman“, spune plangand Ofelia Buzatu, sotia celui impuscat.

Nimeni nu a sarit sa-l salveze pe roman
Cand a iesit afara din local si si-a vazut amicul impuscat, care inca se mai afla in viata, a fugit la spital pentru a cere ajutor. Acolo, cadrele medicale nu l-au crezut si l-au lasat sa plece. Vazand ca nimeni nu-l ia in seama, colegul lui Marian Buzatu a plecat la femeia care ii ajutase sa se angajeze. Aceasta a reusit sa aduca o ambulanta la fata locului, insa prea tarziu. Marian Nazian Buzatu murise dupa 4 ore de agonie in strada, fara ca cineva sa sara in ajutorul sau. Toate acestea au fost povestite de catre prietenul si colegul sau, din Craiova, cu care fusese in acea noapte la cumparaturi.
„Ne-a spus la telefon prietenul lui ca dupa ce a iesit de la toaleta l-a gasit in strada impuscat. Traia si cerea ajutor, insa nimeni nu a sarit sa-l duca la un spital. A ramas acolo timp de patru ore. A murit nevinovat. Nu a facut rau nimanui.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.