Autoritatile nationale de reglementare din sectorul telecomunicatiilor din UE se opun planului Comisiei Europene de a crea o institutie de profil unica si de a permite oficialilor de la Bruxelles sa influenteze modul de rezolvare a problemelor de con
Autoritatile nationale de reglementare din sectorul telecomunicatiilor din UE se opun planului Comisiei Europene de a crea o institutie de profil unica si de a permite oficialilor de la Bruxelles sa influenteze modul de rezolvare a problemelor de concurenta. Potrivit Reuters, Grupul Autoritatilor Europene de Reglementare (ERG), alcatuit din cele 27 de autoritati nationale de reglementare, a trimis o scrisoare Comisarului european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, in care arata ca nu este de acord cu planurile acesteia. Comisia va cere guvernelor si parlamentarilor UE sa intareasca ERG prin crearea unei nou autoritati de reglementare. Masura face parte dintr-un plan mai amplu de revizuire a reglementarilor in domeniu, care include si avizarea autoritatilor nationale de a impune companiilor de telecomunicatii separarea administrarii retelelor de operatiunile de servicii. CE considera ca modurile in care autoritatile nationale de reglementare rezolva problemele legate de concurenta sunt foarte variate si de aceea, nu pot asigura o piata comuna cu o competetie corecta. Potrivit Comisiei, unele autoritati nationale sunt prea apropiate de guvernele statelor respective sau de operatorii nationali. De altfel, Germania si Franta si-au exprimat deja nemultumirile fata de aceste planuri ale CE. Comisarul European, Viviane Reding, va prezenta astazi punctul de vedere al Comisiei asupra acestei probleme.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.