Autoritatile promit ca 90% dintre strazi vor fi finalizate pana pe 15 decembrie. Aceasta numai daca vremea va fi frumoasa, insa meteorologii nu sunt deloc optimisti.

La inceputul sezonului ploios, Bucurestiul se afla in plin santier. Apro
Autoritatile promit ca 90% dintre strazi vor fi finalizate pana pe 15 decembrie. Aceasta numai daca vremea va fi frumoasa, insa meteorologii nu sunt deloc optimisti.

La inceputul sezonului ploios, Bucurestiul se afla in plin santier. Aproximativ 50 de artere sunt sau urmeaza sa fie blocate de lucrarile de reabilitare derulate de Primaria Capitalei. Daca traficul restrictionat pe mai multe strazi nu mai reprezinta demult o surpriza, bucurestenii au toate motivele sa fie inspaimantati de cum se va circula in Capitala odata cu inceperea ploilor. In conditiile in care, in Bucuresti, este nevoie de o mica ploicica pentru ca in intersectii sa se formeze ambuteiaje, nu e greu de imaginat haosul ce ii asteapta in perioada urmatoare pe participantii la trafic. In afara retelei de canalizare defectuoase si invechite care face ca strazile sa se inunde la fiecare ploaie, oamenii vor avea de furca si cu gropile din carosabil, mai vechi sau mai noi, cele obisnuite sau sapate de firmele de reparatii. Aceste cratere se vor umple cu apa, iar bucurestenii vor avea nevoie de cizme de cauciuc si barci pentru a putea circula. Cei mai ghinionisti dintre soferi vor ajunge in service, dupa ce vor pica cu masina intr-un astfel de crater, imposibil de detectat cand o mare parte a strazii este sub apa.

Doua dintre cele mai importante artere ale Bucurestiului sufocate de lucrari interminabile sunt Colentina si Stefan cel Mare. Pe soseaua Colentina, adica artera de est a Capitalei, lucrarile de reabilitare au inceput in luna februarie si sunt departe de a fi finalizate. Cealalta axa, soseaua Stefan cel Mare, sufera de aceeasi indiferenta, iar situatia devine disperata pentru soferii care stau blocati aici ore intregi. Edilii sustin ca, daca vremea va permite, bulevardul va fi gata la sfarsitul acestei luni. Sansele sunt minime, daca ar fi sa tinem cont de prognoza meteo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.