Presedintele Basescu a participat ieri la un miting electoral al PLD, unde le-a vorbit manifestantilor despre „oligarhii“ care l-ar impiedica sa le explice romanilor cum e cu votul uninominal. El s-a plans multimii ca nu poate vorbi nici
Presedintele Basescu a participat ieri la un miting electoral al PLD, unde le-a vorbit manifestantilor despre „oligarhii“ care l-ar impiedica sa le explice romanilor cum e cu votul uninominal. El s-a plans multimii ca nu poate vorbi nici macar la postul public de televiziune despre necesitatea reformarii clasei politice. „Este dificil sa-i informez pe romani, si nu pentru ca acestia ar intelege greu, ci pentru ca s-a creat un baraj informativ, astfel incat alegatorii sa nu afle despre referendum (...). Pana si televiziunea publica a acceptat o singura aparitie a presedintelui. Asta dovedeste cata teama si opozitie exista la schimbare si cata influenta are oligarhia politica de astazi“, a declarat Basescu, citat de Mediafax. Totodata, el a readus in discutie ideea „clasei politice expirate“, care trebuie reformata din temelii. Presedintele a recunoscut totusi si unele merite ale politicenilor de azi, cum ar fi aducerea Romaniei in NATO si EU, dar si transformarea economiei centralizate intr-una de piata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.